Αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Σάμου από το Δήμο Δυτικής Λέσβου
23 Νοεμβρίου 2020
Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Σάμου
23 Νοεμβρίου 2020

Σάμος: Θα συμμετέχουν στην απεργία της 26ης του Νοέμβρη

Μοιράσου το άρθρο:

“Με κυρίαρχο στόχο την καταδίκη της πολιτικής που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα του λαού”, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 26 Νοέμβρη το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Κυρίαρχα αιτήματα της απεργίας σημειώνουν είναι, “να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να μην παγιωθεί η φτώχεια με τα επιδόματα των 500 ευρώ των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή. Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί το 8ωρο και νομιμοποιεί τη 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες”.

Επιπλέον για την σεισμόπληκτη Σάμο, το Ε.Κ.Σάμου και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ζητούν να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες , να οριοθετηθεί άμεσα η Σάμος ως σεισμόπληκτη.

Με σύνθημα «και με τις μάσκες έχουμε φωνή» απαιτούν:

Να δοθεί επιδότηση ενοικίου 100% από το κράτος για όσους έμειναν άστεγοι από τον σεισμό, μέχρι ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές, να ελεγχθούν όλοι οι εργασιακοί χώροι.

Να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν όλα τα δημόσια κτίρια, οι υποδομές και τα ιστορικά μνημεία.

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων άμεσων αναγκών.

Καμιά απόλυση εργαζομένου. Να βγουν σε αναστολή από 1/11 όλοι οι εργαζόμενοι που οι χώροι δουλειάς τους έχουν υποστεί ζημιές ή παραμένουν κλειστοί, ως την αποκατάστασή τους.

Αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους σε Σάμο και Ικαρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Αποζημιώσεις 100% σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις και όσους έχουν πληγεί από το σεισμό και το τσουνάμι. Μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους για όσο καιρό παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.

Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία και δάνεια τραπεζών. Απαλλαγή υποχρεώσεων από ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευση. Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.

Μοιράσου το άρθρο: