Έμειναν στο… δρόμο οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Σάμου
19 Φεβρουαρίου 2021
Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Σάμο
20 Φεβρουαρίου 2021

Θωρακίζεται υγειονομικά η Σάμος με την δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Eγκρίθηκε η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων». Το σχετικό αίτημα είχε απευθύνει ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον οποίον και ευχαρίστησε.Επίσης ευχαρίστησε και το διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκο Στεφανή, «ο οποίος κατανόησε από την πρώτη στιγμή τη μεγάλη σημασία της δημιουργίας ενός τέτοιου τμήματος στο Νοσοκομείο της Σάμου και έσπευσε να συνηγορήσει και να προωθήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες».

Να σημειώσουμε ότι τo Αιμοδυναμικό Τμήμα ως αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της καρδιολογικής κλινικής αποτελεί σημείο αναφοράς, την αιχμή σχεδιασμού και προσφοράς ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Ο υποστηρικτικός εξοπλισμός του εργαστηρίου προσφέρει κάλυψη στην αντιμετώπιση συμπλοκών και έκτακτων περιστατικών.

Σε στενή συνεργασία με το καρδιολογικό τμήμα της κλινικής, το εργαστήριο συμβάλλει στην διάγνωση και αντιμετώπιση – θεραπεία στις παρακάτω νόσους:

• Στεφανιαία Νόσος (Στεφανονιογραφία –Αγγειοπλαστική)

• Βαλβιδοπάθειες

• Νόσοι του περικαρδίου

• Δομικές Συγγενείς καρδιοπάθειες (Μεσοκολπική επικοινωνία, ανοικτό ωοειδές τρήμα)

 

Μοιράσου το άρθρο: