Ζητά να παρέμβει η εισαγγελέας
14 Μαρτίου 2019
Ανακοίνωσε άλλες δύο υποψηφιότητες ο Νίκος Κατρακάζος
14 Μαρτίου 2019

Τίμησαν τις γυναίκες πρόσφυγες την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Μοιράσου το άρθρο:

Τις γυναίκες πρόσφυγες αλλά και τις γυναίκες που εργάζονται για να στηρίξουν άλλες γυναίκες, μεταφέροντας τις ιστορίες τους και τις φωνές τους και δίνοντας χώρο στη δημιουργικότητά τους και την ελπιδοφόρα διάθεσή τους για συνεχή αγώνα, τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

“Όταν οι γυναίκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες σε κινδύνους, εκμετάλλευση, βία και διακρίσεις. Όμως, τo θάρρος και η αποφασιστικότητά τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, παρά τις δυσκολίες, μας δίνουν έμπνευση και δύναμη κάθε μέρα.

Η Maryam, η Rihane και η Τayybe, αιτούσες άσυλο από το Αφγανιστάν, συγκίνησαν το κοινό με το ποίημα που ετοίμασαν για την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο στις 12 Μαρτίου, όπου γυναίκες από το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, την Ουγκάντα, τη Σομαλία και τη Συρία μοιράστηκαν τις ιστορίες τους”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας .

Μοιράσου το άρθρο: