Αποφάσισαν την από κοινού κοινή προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού
2 Αυγούστου 2019
Ξεκινάει η παραλαβή των σταφυλιών
2 Αυγούστου 2019

Τους κατηγόρησε για καθυστερημένη αντίδραση

Μοιράσου το άρθρο:

Για   καθυστερημένα αντανακλαστικά κατηγορεί  ευθέως τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου η Διοίκηση  του Νοσοκομείου καθώς δύο εβδομάδες μετά το θέμα της έλλειψης παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης του Παιδιάτρου από το Κ.Υ Καρλοβάσου  ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Επίσης η διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει το γεγονός ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου εδώ κι οκτώ μήνες που υφίσταται το πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρου « δεν έκανε καμία παρέμβαση προς τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, ούτε καν  μια κίνηση συμπαράστασης και στήριξης προς τη συνάδελφό τους, που σηκώνει μόνη της το βάρος και την ευθύνη της παιδιατρικής κλινικής».

 

«  Όταν έλειψε σε άδεια η μοναδική παιδίατρος, για λόγους ανώτερης βίας, το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο και ο παιδικός πληθυσμός κινδύνευε, δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για να παρέμβει.

 Τώρα, που έφθασαν στο Νοσοκομείο επιθεωρητές υγείας, για να διερευνήσουν την υπόθεση και ενδεχόμενες ευθύνες του παιδιάτρου, αντιπροέδρου του Ι.Σ.Σ., ο οποίος, αν και υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός, αρνείται συστηματικά να συνδράμει σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκδόθηκε ανακοίνωση την ίδια ημέρα. Είναι σαφές ότι το κίνητρο είναι ιδιοτελές και αποσκοπεί στην προστασία συγκεκριμένου υπαλλήλου» αναφέρει χαρακτηριστικά  η ανακοίνωση της διοίκησης και συνεχίζει.

 « Η διοίκηση του Νοσοκομείου έπραξε από την πρώτη στιγμή  ό,τι περνούσε από το χέρι της, εξάντλησε όλα τα περιθώρια και έχει ήσυχη τη συνείδησή της. Να ντρέπονται, λοιπόν, όσοι και όσες μόνιμα βάζουν το ατομικό τους συμφέρον, πάνω από την προστασία της δημόσιας υγείας»

Μοιράσου το άρθρο: