Καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα η Ενωση Βρονταδουσίων Αττικής
12 Φεβρουαρίου 2020
Προκηρύχθηκαν και νέες θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο της Σάμου
12 Φεβρουαρίου 2020

Ζητούν προσλήψεις προσωπικού

Μοιράσου το άρθρο:

Στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11  το πρωί πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι της Σάμου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν  αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, που αφορούν κυρίως προσλήψεις προσωπικού, με τριήμερη απεργία που έχει προγραμματιστεί από τη Δευτέρα 17 ως την Τετάρτη 19 του Φλεβάρη ημέρες που συνεδριάζει το Μεταβατικό Ρφετείο Αιγαίου στην Σάμο.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι του νομού διαμαρτύρονται καθώς από τις 11 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόλις οι 5 με αποτέλεσμα ο όγκος δουλειάς που έχει συσσωρευτεί να είναι τεράστιος ενώ κάνουν  λόγο για πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας, λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, ζητώντας την άμεση στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών. «Βρισκόμαστε στα όρια της κατάρρευσης» λένε χαρακτηριστικά και ζητούν τουλάχιστον το ποσοστό  των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό να κατέβει στο 30% από το 60% που είναι σήμερα. 

«Η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Σάμου και ο ιδιαίτερα αυξημένος όγκος εργασίας λόγω του τεράστιου και συνεχιζόμενου κύματος των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών, έχουν εξαντλήσει την υπομονή και τις αντοχές μας. Δυστυχώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τις υπηρεσίες μας και για τα οποία έχουμε ενημερώσει αναλυτικά κατ’ επανάληψη όλους τους αρμόδιους, μέχρι σήμερα δεν έχει μεταβληθεί στο ελάχιστο η τραγική κατάσταση που βιώνουμε», αναφέρει ο Σύλλογος.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι Σάμου ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπηρεσιών της Σάμου και καλούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατανοήσουν τα οξυμένα προβλήματά και να προχωρήσουν άμεση στη λύση τους.

Την ημέρα της απεργίας θα υπάρξει το καθορισμένο από το νόμο προσωπικό ασφαλείας.

 

Μοιράσου το άρθρο: