Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρλοβάσου αφιερώνεται στην υγεία
20 Αυγούστου 2019
Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών και πληθαίνουν τα προβλήματα
20 Αυγούστου 2019

Ζητούν την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό

Μοιράσου το άρθρο:

Άκρως επικίνδυνη και σοβαρή  χαρακτηρίζει την κατάσταση στο ΕΚΑΒ της Σάμου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και ζητά την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του παραρτήματος του ΕΚΑΒ  και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει:

“Από τη δημιουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ η στελέχωση του ήταν ελλιπής , το ίδιο συμβαίνει και με τα πληρώματα ασθενοφόρων του Κ.Υ. Καρλοβάσου. 

Υπήρχε και υπάρχει αδυναμία στο να καλυφτούν οι βάρδιες ώστε να βρίσκονται τουλάχιστον δυο ασθενοφόρα στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό . Στις περισσότερες βάρδιες υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ελλιπές αυτό προσωπικό καλείται να καλύψει όχι μόνο τα έκτακτα περιστατικά αλλά και τις μεταφορές νοσηλευόμενων ασθενών προς ιδιωτικά ιατρεία καθώς και ασθενών μη περιπατητικών προς την οικία τους μετά το εξιτήριο τους. Ο σύλλογος εργαζομένων για άλλη μια φορά ζητά την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του παραρτήματος του ΕΚΑΒ (αυτή τη στιγμή υπηρετούν 9 άτομα ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν 24) και του Κ.Υ Καρλοβάσου , έτσι ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον δυο ασθενοφόρα για κάθε βάρδια .

Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Παρά τις οχλήσεις και τις συναντήσεις του συλλόγου μας με υπουργούς και διοικήσεις του ΕΚΑΒ ,το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Δεν επιτρέπουμε στους αρμόδιους να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε όλο το Σαμιακό λαό να παλέψει μαζί μας για να δοθεί άμεση λύση τώρα”.

 

Μοιράσου το άρθρο: