Στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης: Υλοποιούμε νωρίτερα τις δεσμεύσεις μας
9 Οκτωβρίου 2019
«Ώρα μηδέν» για την τουρκική επέμβαση στην Συρία – Τεθωρακισμένα στα σύνορα (video)
9 Οκτωβρίου 2019

Ένοπλη επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας-Τουλάχιστον δυο νεκροί (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Ένοπλη επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας-Τουλάχιστον δυο νεκροί

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας. Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά σε Συναγωγή. Ο πρόεδρος της εβραϊκής Κοινότητας μίλησε για τρομοκατική επίθεση ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό.

Οι αρχές μιλούν για περισσότερους από έναν δράστη και για προσχεδιασμένη ενέργεια, ενώ την ίδια ώρα αναφέρονται πυροβολισμοί σε άλλη πόλη, που απέχει 15 χιλιόμετρα.

Η σύλληψη υπόπτου επιβεβαιώνεται, ενώ δεν διευκρινίζεται πόσοι δράστες διαφεύγουν.

Χειροβομβίδα ρίχτηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο ενώ οι επιτιθέμενοι διέφευγαν προς την κατεύθυνση της Λειψίας, σύμφωνα με την Bild.

Γερμανικά μέσα αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβόλησε πρώτα μια γυναίκα που έπεσε νεκρή, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά πυροβόλου όπλου.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Οι φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν με ένα όχημα. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες και ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Χάλε έχει κλείσει.

«Έχουμε ανάπτυξη [αστυνομικών] στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο», προειδοποίησε νωρίτερα η αστυνομία καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να βρουν καταφύγιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: