Οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή καταγγέλλει ο Ν.Βούτσης (video)
21 Ιανουαρίου 2019
Πολιτική κόντρα στον απόηχο των επεισοδίων
21 Ιανουαρίου 2019

Δύο ημέρες στην Επιτροπή και δύο ημέρες στην Ολομέλεια η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο ημέρες στην Επιτροπή και δύο ημέρες στην Ολομέλεια η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διαρκέσει δύο ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας και δύο ημέρες στην Ολομέλεια. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, δεν έχει αποστείλει ακόμη στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή με την οποία θέτει εκτός ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, γεγονός που θα ενεργοποιούσε διαδικασία αλλαγών στη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής ‘Άμυνας.

Προς το παρόν, στην Επιτροπή μετέχουν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Δημήτρης Καμμένος και ο Σπύρος Δανέλλης. Ο κ. Δανέλλης, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού, δεν μετείχε σε καμία επιτροπή και έτσι επέλεξε να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Άμυνας. Στην Επιτροπή μετέχει επίσης ακόμη ο κ. Θεοχαρόπουλος ως βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στις 5 το απόγευμα θα συγκληθεί η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Από τα έως τώρα γνωστά, φαίνεται ότι διαμορφώνεται η πλειοψηφία για την κύρωσή της που υπερβαίνει τις 151 ψήφους.

Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της συμφωνίας τάσσονται μέλη του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η ΝΔ θα δώσει μάχη για να μη συζητηθεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη διαδικασία του επείγοντως ή του κατεπείγοντος, τόνιζαν κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, σημειώνοντας ότι δεν συνάδει ο πρωθυπουργός να ζητά debate και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προωθεί διαδικασίες fast track στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει ζήτημα όσον αφορά και τη συμμετοχή των ανεξάρτητων βουλευτών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, λέγοντας ότι από τη στιγμή που είναι 16 πλέον πρέπει να εκπροσωπούνται από δύο βουλευτές και επειδή υπάρχει ήδη ο Δημήτρης Καμένος, ο δεύτερος πρέπει να βγει με κλήρωση.

Σύμφωνα με τη ΝΔ η συζήτηση στην ολομέλεια θα έπρεπε να διαρκέσει τρεις μέρες, από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: