Τσίπρας:Οι προοδευτικοί να αποτρέψουμε την εκλογή Βέμπερ και τη συμμαχία ΕΛΚ-ακροδεξιάς(video)
21 Μαρτίου 2019
Έρχεται η κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της Α’ κατοικίας (video)
22 Μαρτίου 2019

Προσχέδιο Συνόδου ΕΕ για Brexit: Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου εάν η Βουλή εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης

Μοιράσου το άρθρο:

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο εξετάζουν οι «27», οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν να δώσουν παράταση στη Βρετανία μέχρι τις 22 Μαΐου για να ολοκληρώσει τη διαδικασία για το Brexit, μόνο όμως εφόσον το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συμφωνήσει, πριν τις 29 Μαρτίου 2019, να χορηγήσει παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα» αναφέρεται στο κείμενο αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να διεξάγει εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας», δηλαδή της 28ης Μαΐου, συνεχίζει το προσχέδιο.

Το κείμενο επαναλαμβάνει επίσης ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Οποιεσδήποτε μονομερείς δεσμεύσεις, δηλώσεις ή άλλες ενέργειες θα πρέπει να είναι συμβατές με τη Συμφωνία αυτή.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: To Brexit στη Σύνοδο Κορυφής- Τι λέει ο Ταγιάνι (video)

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: