Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
11 Σεπτεμβρίου 2019
Κυβερνητικός εκπρόσωπος:Η κυβέρνηση αφαιρεί ήδη δυσβάσταχτα βάρη από τις τσέπες των φορολογουμένων (video)
11 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά – Ο Κ. Μητσοτάκης στο Γαλάτσι (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Πρώτο κουδούνι σήμερα για πρωτάκια αλλά και βετεράνους, που θα δώσουν το παρών στον αγιασμό, με τα βιβλία στη θέση τους, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας και με το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η σημερινή έναρξη αφορά περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και την καταγωγή τους, είναι η Ελπίδα και το Μέλλον του Τόπου. δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή αγιασμού στο 170ο δημοτικό και στο ενενηκοστό νηπιαγωγείο Αθηνών. Όπως τόνισε η Ελλάδα, έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, ότι είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Για μέρα γιορτής μίλησε ο πρωθυπουργός, από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει το δημόσιο σχολείο. Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το δύσκολο έργο τους και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για την ενίσχυσή τους.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως  είναι στη Λέρο σε hot spot όπου φιλοξενούνται προσφυγόπουλα και στη συνέχεια θα παραβρεθεί στον αγιασμό σχολείου ειδικής αγωγής στην Κάλυμνο. Μετά την τελετή η υπουργός έκανε δηλώσεις και ευχές για την νέα σχολική χρονιά  στην απεσταλμένη της ΕΡΤ Μαρία Σταθοπούλου.

Η υπουργός, δήλωσε πως επισκέπτεται τα δυο ακριτικά νησιά για να δώσει ενα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης.

Η πολιτεία τόνισε, θα είναι δίπλα στα παιδιά των ακριτικών νησιών, αλλά και δίπλα στους εκπαιδευτικούς και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τους στηρίξει.

Στο Αγ. Ελευθέριο  στα Πατήσια  παραβρέθηκε  στην τελετή του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.  Μαζί του και η υφυπουργός Παιδείας  Σοφία Ζαχαράκη

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ υπάρχουν κενά, κυρίως στα λύκεια, στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών. Το υπουργείο πάντως διαβεβαιώνει ότι οι πιστώσεις που θα χρειαστούν για τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Τον ουσιαστικό έλεγχο των σχολείων, την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 19ης Ιούλη και την αντισεισμική θωράκισή τους, ζητούν Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, στις τρεις μετα το μεσημέρι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κάποια σχολεία της Αττικής δεν είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σταύρος Αδάμης, οι μαθητές θα πάνε σε όμορα σχολεία.

Αποστολή: Μαρία Σταθοπούλου Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Μαρία Σταθοπούλου, Ηλίας Κούκος

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: