Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία (video)
12 Ιουνίου 2019
Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη
12 Ιουνίου 2019

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Aντικείμενο της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι τα ονόματα που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για στενά κομματικά ψηφοδέλτια, καθώς ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Ταυτόχρονα θα γίνει μία συζήτηση αναφορικά με την ευρύτερη παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος τις επόμενες μέρες.

Ο Νίκος Παππάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείς για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των περισσότερων, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα και τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ολοκλήρωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, θα είναι ψηφοδέλτια τα οποία αποτυπώνουμε και το γεγονός ότι αυτή η παράταξη έχει στελεχιακό βάθος αλλά και το γεγονός ότι είναι απαρέγκλιτη η απόφασή μας να ανοιχτούμε στον προοδευτικό χώρο, να συστρατευτούμε με ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήμασταν μαζί και να εκφράσουμε ένα αίτημα της κοινωνίας, μία ανάγκη της κοινωνίας να παραμείνει στην τροχιά της δίκαιης ανάπτυξης και να μη γυρίσει πίσω στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Γραμματικάκη, να τοποθετείται επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο κ. Παππάς διευκρίνισε: «Ο κ. Γραμματικάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι εξαιρετικού ήθους, είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός […] Νομίζω ότι και ο κ. Γραμματικάκης και άλλοι άνθρωποι του προοδευτικού χώρου είναι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να σηματοδοτήσουν πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα και επιλογές».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: