Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη ο ήρωας ψαράς της τραγωδίας στο Μάτι (video)
14 Αυγούστου 2019
Αραιώνουν τα σωματίδια από τον καπνό- Από το τετραπλάσιο στο διπλάσιο (video)
14 Αυγούστου 2019

Συνεχίζεται η μάχη στην Εύβοια- Αισιοδοξία παρά τις εικόνες ολέθρου

Μοιράσου το άρθρο:

Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει και με το πρώτο φως της μέρας άρχισε και πάλι η πτήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και τοπικοί φορείς για δεύτερο 24ωρο εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε μήκος 11 χιλιομέτρων με φλόγες που φτάνουν ακόμη και τα 20 μέτρα και συνεχείς αναζωπυρώσεις στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θηβών. Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλία, Ήπειρο, Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Σήμερα το έργο της κατάσβεσης θα συνδράμουν δύο ιταλικά αεροσκάφη που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που ζήτησε η Ελλάδα, ενώ μετά την εμπλοκή με την αντίστοιχη βοήθεια από την Κροατία, η Ισπανία αποδέχτηκε το αίτημα της χώρας μας και θα ενισχύσει τις εναέριες δυνάμεις.

Χθες, ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με εγκαύματα στο ΚΑΤ.

Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή η οποία είχε διακοπεί λόγω έκρηξης μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ μετά την εκκένωση των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός, η πυροσβεστική προχώρησε και στην απομάκρυνση κατοίκων, από τον οικισμό Πλατανά.

Οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν απέτρεψαν τις φλόγες να οδηγηθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Eurokinissi

Μπουλντόζες και βαρέα οχήματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του χωριού των Ψαχνών ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς, πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Απολύτως ασφαλείς είναι οι κάτοικοι στα χωριά που βρίσκονται δίπλα στα πύρινα μέτωπα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής. Έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας.

«Σήμερα θα τελειώσουμε. Η άπνοια αυτή την ώρα διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών», τόνισε.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αυτή την ώρα δεν μπορεί να υπολογιστεί η οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε, ενώ μεταξύ άλλων προστατεύτηκαν ποιμνιοστάσια.

«Υπήρξε απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού», διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, η Υπηρεσία «Κοπέρνικος» της ΕΕ, με σκοπό τη χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην Εύβοια.

Eurokinissi

Στη χώρα μας βρίσκεται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος συναντάται με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση:Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν χωριά – Άμεση κινητοποίηση (video)

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: