Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε ισόγειο στην Αγία Παρασκευή Αττικής
18 Οκτωβρίου 2018
Δ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ: Σαφής και αταλάντευτος πολιτικός στόχος η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών (video)
18 Οκτωβρίου 2018

ΗΠΑ: Ευχαριστίες σε Ν. Κοτζιά – Υποστήριξη «πλήρους εφαρμογής» της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μοιράσου το άρθρο:

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί τον Ν. Κοτζιά για τη συμβολή του στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό, τονίζοντας, όμως, ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την «πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας» για την επίλυση του ονοματολογικού.

«Παρακολουθούμε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έδειξε στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και για τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στη “Μακεδονία” να πάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία.

Καθώς το κοινοβούλιο της “Μακεδονίας” συνεχίζει τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα ως ένα πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών».

Την λύπη του για την παραίτηση Κοτζιά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχαριστώντας τον για την αγαστή συνεργασία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία, θεωρούν «πλήγμα» την παραίτηση του ΥΠΕΞ, και τονίζουν «την ανάγκη να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία για το Κυπριακό».

Για τις προσπάθειές του να ανοιχτεί από κοινού μία νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών ευχαρίστησε τον κ.Κοτζιά ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: 

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: