Νατάσα Διακορώνα– Υποψήφια Βουλευτή Χίου του ΚΚΕ: Μην εγκλωβιστείς ξανά!
5 Ιουλίου 2019
ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «η ανατροπή είναι παραπάνω από εφικτή»
5 Ιουλίου 2019

Α. Παπαρήγα από τη Μυτιλήνη “ο λαός να ξεπεράσει τα ψευτοδιλήμματα του πιο μικρού κακού”

Μοιράσου το άρθρο:

Να ξεπεράσουν τα ψευτοδιλήμματα του πιο μικρού κακού κάλεσε το λαό η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα από τη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης περιοδείας της στο νησί.

«Διαχρονικά η καπιταλιστική κρίση έχει αρχή μέση και τέλος, και στη χώρα μας 10 χρόνια μετά βγαίνει από την κρίση, δεν βγαίνουμε όμως από τα μνημόνια αφού οι νόμοι που ψηφίστηκαν θα ισχύουν για πολλά χρόνια. Εξάλλου αυτό ήταν από την αρχή το πρόγραμμα τους, να αφαιρεθούν κατακτήσεις του λαού για να βγει το κεφάλαιο κερδισμένο, αυτό είναι ο καπιταλισμός».

Εμείς φτάνουμε σε αυτή τη μάχη με την συναίσθηση  ο ΄τι  παλέψαμε , και δεν χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στο λαό, τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Ο λαός, είπε,  έχασε την ελπίδα με τον τρόπο που λειτούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και το βράδυ της Κυριακής θα μετρήσουμε αν συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να επιλέγουν ανάμεσα στους δύο . Μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κρίση του άδειασε τις τσέπες αλλά τους έδωσε και σημαντική πείρα γι αυτό και πρέπει να πάρει τον αγώνα στα χέρια του.

Ο λαός  όμως  πρέπει να καταλάβει ότι πραγματικός του αντίπαλος είναι η αστική τάξη  , όχι τα κόμματα . Η  αστική τάξη και στη χώρα μας εκφράζετε μέσα και από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά έχει και  εναλλακτικές λύσεις  όπως το ΜεΡα25 . Δεν αρκεί λοιπόν να καταψηφίσεις ένα κόμμα πρέπει να αποδεσμευτείς και από τις προγραμματικές του θέσεις».

Η κυρία Παπαρήγα, θυμήθηκε  ότι η Λέσβος ήταν η πρώτη περιοχή που επισκέφθηκε το 1991 όταν εξελέγη ΓΓ του ΚΚΕ και όχι τυχαία, μιας και είναι από τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά της δύναμης  του κόμματος .

Την Τετάρτη μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο Μανταμάδο, χθες στην Αγιάσο και σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με οργανώσεις γυναικών στο επιμελητήριο Λέσβου στην Μυτιλήνη.

 

Ακούστε αποσπάσματα από τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα στη Μυτιλήνη:

 

Μοιράσου το άρθρο: