Ιατρικές στολές σε νοσοκομειακούς και ιδιώτες γιατρούς από το δήμο Μυτιλήνης
6 Απριλίου 2020
Ερώτηση Κομνηνάκα στη Βουλή για το επίδομα των 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες
6 Απριλίου 2020

Ημέρα δράσης για τη δημόσια υγεία στις 7 Απριλίου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Μοιράσου το άρθρο:

Με κύριο αίτημα την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις γιατρών , νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού , κινητοποιούνται άυθριο οι υγειονομικοί όλης της χώρας ενώ το αίτημα στηρίζουν με ανακοινώσεις τους φορείς και σωματεία.

Την κινητοποίηση διοργανώνει πανελλαδικά η ΟΕΝΓΕ ενώ η Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου τονίζει ότι

“Σε αυτή την κρίσιμη ώρα της μάχης με την πανδημία του κορονοΪού εκτός της ατομικής ευθύνης πρέπει να τονιστεί η κρατική ευθύνη στην αποψίλωση και υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων
  • Ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ)
  • Πλήρη ανάπτυξη για δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας – όχι χρηματοδότηση των κλινικαρχών
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς
  • Άμεση αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών και άμεση μεταφορά σε ξενοδοχεία που ούτως ή άλλως παραμένουν κλειστά τουλάχιστον όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”

Στη Μυτιλήνη στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συμβολική κινητοποίηση τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοϊού ενώ στη 1:30 το μεσημέρι στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Με ανακοινώσεις τους το παλλεσβιακο εργατικό κέντρο , αλλά και φορείς και  σωματεία, στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στα πλαίσια της Πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα πραγματοποιήσει παρέμβαση – παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου. Σπάμε την σιωπή – ενώνουμε τις φωνές με τους υγειονομικούς των νοσοκομείων – στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους. Ενώνουμε τη φωνή και την δύναμή μας με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων που με αυτοθυσία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην πανδημία. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας και όλης της χώρας. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών για την πλήρη κάλυψη και στελέχωση όλων των θέσεων και των αναγκών. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί και να διατεθεί όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός, υλικά και μέσα ατομικής προστασίας. Απαιτούμε πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού απαιτώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει όλα αυτά τα αναγκαία μέτρα.”

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συνεχίζοντας τη δράση της για τη προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των βιοπαλαιστών και φτωχών μικρομεσαίων αγροτών , ακολουθώντας τα νέα δεδομένα μέσα στα πλαίσια των αλλαγών στην ζωή μας λόγο της πανδημίας και εκτός των διεκδικήσεων για την στήριξη της παραγωγής και της διαβίωσης τους, ζητάμε απ’ την κυβέρνηση να θωρακίσει τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κάτι που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αντιθέτως , έκλειναν νοσοκομεία δεν λειτουργούσαν βασικές μονάδες του συστήματος υγείας λόγο έλλειψης προσωπικού, αφού η δημόσια υγεία δεν ήταν στις προτεραιότητες των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα. Η Ομοσπονδία καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού να σπάσουν την σιωπή τους , να ενώσουν την φωνή τους με τους υγειονομικούς, τους συλλόγους και τα σωματεία, το εργατικό κέντρο, δυναμώνοντας τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η πολιτική των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται και σήμερα με δραματικό τρόπο για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού. Η σταδιακή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της δημόσιας υγείας, τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις, μας οδήγησαν «γυμνούς» μπροστά στο ξέσπασμα της επιδημίας!! Οι υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.  Δεν  μένουμε όμως  σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στο νοσοκομείο μας! Δεν μπορούμε  να μείνουμε σιωπηλοί στην τεράστια υγειονομική βόμβα που εκκολάπτει δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης, στο κάμπ στην Μόρια! Παρόλα αυτά, εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ως μαχόμενοι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με την ίδια αυταπάρνηση όπως πάντα. Δεν μπορούμε όμως να θυσιάζουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας στη λογική του “εφικτού” ή του οικονομικά αποδεκτού!!! Δεν χρειαζόμαστε χειροκρότημα για να κάνουμε την δουλειά μας!!!

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Είναι γνωστές σε όλους οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό όπως επίσης σε υλικό εξοπλισμό γενικότερα αλλά ιδιαίτερα στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού μας  Ελλείψεις που έχουν την ρίζα τους φυσικά πριν την πανδημία του κορονοϊού. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε δυσμενή θέση εξαιτίας των περικοπών χρηματοδότησης και προσωπικού που επέβαλλαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή. Πριν τον «αόρατο» εχθρό υπήρξε ο ορατός εχθρός της αντιλαϊκής πολιτικής που αποδυνάμωσε το Δημόσιο σύστημα υγείας.  Σήμερα που οι γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί δίνουν την κρίσιμη μάχη με την πανδημία είναι αναγκασμένοι να παλεύουν καθημερινά με τα εμπόδια που τους βάζουν αυτές οι διαχρονικές ελλείψεις του συστήματος και να εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Ταυτόχρονα, η έλλειψη προληπτικής ιατρικής, η αποψίλωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το μοναδικό νοσοκομείο μας. Το νοσοκομείο, που παρά τα μεγάλα λόγια, δεν ευτύχησε ακόμα να ενισχυθεί με προσλήψεις γιατρών σ αυτήν την τεράστια μάχη που δίνουν όλοι, νοσοκομείο που διαθέτει μόνο 6 κλίνες ΜΕΘ και μέτρα προστασίας που επαρκούν μόνο για την τωρινή-ήπια- εξέλιξη της επιδημίας στο νησί.  Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) θεωρεί ότι οι ελλείψεις και καθυστερήσεις πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα. Και στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Η στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι γιατροί της ΔΗΠΑΚ καλούν όλους τους υγειονομικούς να συμμετέχουν στη δράση που οργανώνει ην Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου – στα πλαίσια της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία – στις 7 Απρίλη, στις 11 το πρωϊ, στην πύλη του Βοστάνειου νοσοκομείου

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχουμε στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.  Καλούμε τα Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της Λήμνου, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 στις 11 π.μ.

 

Μοιράσου το άρθρο: