Δήλωση των αιρετών της Λαϊκής Συσπείρωσης: Ποιός θυμάται ότι στην ΒΙΑΛ μένουν άνθρωποι;
3 Ιανουαρίου 2020
Κομβόι αγάπης για τους πρόσφυγες της Μόριας
4 Ιανουαρίου 2020

Αρματαγωγά σε Μυτιλήνη και Σάμο για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο αρματαγωγά πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν αύριο Κυριακή  5 Ιανουαρίου, το πρωί, στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Σάμου για να φιλοξενήσουν προσωρινά, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, πρόσφυγες και μετανάστες και κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά που ζουν σε σκηνές.

Στο αρματαγωγό που θα δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να φιλοξενηθούν έως 400 άτομα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο εκτελών χρέη διοικητή στο ΚΥΤ Μόριας, Δημήτρης Βαφέας.

Όμως μεγάλος είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε σκηνές καθώς υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 12.000. Σήμερα εκτός και εκτός του ΚΥΤ διαμένουν 18845 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλα 93 άτομα έφτασαν σήμερα στο νησί.

Εντωμεταξύ, σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επερχόμενη κακοκαιρία στα ΚΥΤ των νησιών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Αθήνα με την συμμετοχή των αρμόδιων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, υπουργών στην οποία θα συμμετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ από τα νησιά καθώς και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Άλλη μία σύσκεψη, την οποία συγκαλεί ο Περιφερειάρχης με την συμμετοχή των δημάρχων του Βορείου Αιγαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, όπου θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ θα αποφασιστεί και το πλαίσιο των δράσεων και κινητοποιήσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Φώτο αρχείου

Μοιράσου το άρθρο: