Ενημερώνει τους δημότες για τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας
27 Ιουνίου 2019
Διεθνής καταξίωση για το Λημνιό μέλι, κατέκτησε βραβείο ανώτερης γεύσης στις Βρυξέλλες
28 Ιουνίου 2019

Αύριο ξεκινά η δακοκτονία στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεκινά αύριο η δακοκτονία σε όλη τη Λέσβο. Η υπηρεσία διεύθυνση αγροτικής οικονομίας είναι έτοιμη από τις 20 Ιουνίου αλλά οι συνθήκες δεν απαιτούσαν να ξεκινήσει το έργο της δακοκτονίας. Είχε προγραμματιστεί ο πρώτος ψεκασμός για την προηγούμενη Τετάρτη αλλά λόγω των ισχυρών βοριάδων ο πρώτος ψεκασμός μετατέθηκε για αύριο.

Η ανακοίνωση της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας:

“Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 για όλα τα συνεργεία του νησιού της Λέσβου.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι το BISCAYA240OD, το DECISPROFI25 WG και το SUCCESS0,24 CB.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.”

Μοιράσου το άρθρο: