Χίος: Οδηγός με… υψηλά επίπεδα αλκοόλ παρέσυρε πεζή
15 Ιουνίου 2019
Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή με το πρώτο πλοίο να φτάνει χθες στο Σίγρι
16 Ιουνίου 2019

Χίος: Μηνυτήρια αναφορά Επιθεωρητή Εργασίας κατά επιχειρηματία- στελέχους της ΝΔ- ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση Κ. Τρομπούκη

Μοιράσου το άρθρο:

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε, Πάνο Κορφιάτη κατά εργοδότη σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στη Χίο, κατατέθηκε χθες λόγω της επίθεσης που φέρεται να δέχτηκε ο Επιθεωρητής Εργασίας.
Το συμβάν το καταγγέλλει κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο στο δελτίο τύπου για «εργοδότης πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ».
Το περιστατικό αφορά τον Κώστα Τρομπούκη ιατρό- ακτινοδιαγνώστη, που έχει ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στη Χίο και που διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό.
Σε απάντησή του ο κ. Τρομπούκης κάνει λόγο για «μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων» και ότι θα προβεί «στις δέουσες νομικές ενέργειες».
Σε δήλωσή του ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για τις προσεχείς εκλογές Ανδρέας Μιχαηλίδης ζητά από τον Πρόεδρο της ΝΔ «να καταδικάσει τα επεισόδια και τον πρωταγωνιστή τους!».
Στη συνέχεια ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

15/06/2019
ΣΥΡΙΖΑ: «Οδοστρωτήρες της καθημερινότητας», εργοδότης πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών.
Χθες, κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου, ο εργοδότης, αφού διέταξε εργαζόμενη που απασχολούνταν αδήλωτη στον χώρο να απομακρυνθεί, στην συνέχεια, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε λεκτικά στον Επιθεωρητή του Σ. ΕΠ.Ε που διενεργούσε τον έλεγχο απειλώντας την ζωή του, και υβρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις, ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο που χτύπησε τον Επιθεωρητή στο χέρι.
Ήδη για όλα τα παραπάνω περιστατικά έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε, Πάνο Κορφιάτη.
Το πραγματικά εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται και για βουλευτής της ΝΔ στον νομό Χίου.
Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές.


Απάντηση του Πολιτικού Στελέχους Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τρομπούκη
,
στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η απόγνωση ενόψει της κατάρρευσης οδηγεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στην πιο χυδαία προπαγάνδα και την παραγωγή με ταχύτατους πλέον ρυθμούς ψευδών ειδήσεων και γεγονότων.
Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Και αυτό διότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν υπήρχε ούτε υπάρχει κανένας αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρηση που διατηρώ.
Είναι ότι αυτονόητο ότι θα προβώ στις δέουσες νομικές ενέργειες».

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρέα Μιχαηλίδη
Είναι προφανές πως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης που επαγγέλλεται, υπαγορεύουν και συμπεριφορές όπως αυτή του κ. Τρομπούκη.
Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ είναι φαίνεται περιττοί για τα εργασιακά δικαιώματα.
Ελπίζουμε τουλάχιστον να καταδικάσει τα επεισόδια και τον πρωταγωνιστή τους!

Μοιράσου το άρθρο: