Με Ομηρο- Κοραή- Μαστίχα- Ναυτιλία και «Συμβόλαιο Τιμής» η υποψηφιότητα Στ. Κάρμαντζη
18 Απριλίου 2019
Περιοδεία Μαμάκου στον Ευεργέτουλα και συνάντηση με τον Κύτελη
18 Απριλίου 2019

Χριστιάνα Καλογήρου «Με πνεύμα ενότητας να προσπαθήσουμε για το καλύτερο των νησιών μας»

Μοιράσου το άρθρο:

«Το αποτέλεσμα έχει σημασία» τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Αιγαίου η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, και νυν Περιφερειάρχης,  Χριστιάνα Καλογήρου  τονίζοντας ότι «κάναμε το καλύτερο δυνατό και γι αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συνεχίσουμε αυτό το έργο».

Απαντώντας στην κριτική των συνδυασμών της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου για την υποβάθμιση του σώματος και για την απουσία συζήτησης και λήψης αποφάσεων επί των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά η κυρία Καλογήρου κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στείρα άρνηση χωρίς προτάσεις «ο κάθε ένας είναι ό ίδιος υπεύθυνος για τις προτάσεις που καταθέτει, και στο νέο νόμο του Κλεισθένη προβλέπεται ότι για να ψηφίσεις αρνητικά σε μία πρόταση πρέπει προηγουμένως να καταθέσεις τις προτάσεις σου επι του θέματος».

Απάντησε και για τους συν διεκδικητές της για τον περιφερειακό θώκο και συγκεκριμένα για τον Κώστα Μουτζούρη που ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο, αυτόν της  ΝΔ τονίζοντας  ότι «όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά για το καλό των νησιών, είμαστε υπηρέτες των πολιτών και τίποτα παραπάνω».

Για τα αγροτικά ζητήματα η κυρία Καλογήρου υπεραμύνθηκε τους χειρισμούς της περιφερειακής αρχής τα τελευταία χρόνια ενώ αναφέρθηκε στα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια προκειμένου να δοθούν εργαλεία στα νησιά για την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς. Αναγνώρισε ότι όταν ανέλαβε την Περιφέρεια το 2014 επί ΝΔ τα ταμεία της περιφέρειας είχαν να διαχειριστούν 1,5 εκατομμύριο ενώ σήμερα , επί ΣΥΡΙΖΑ τα ταμεία της Περιφέρειας έχει 30 εκατομμύρια «μετά από δικές μας διεκδικήσεις για τις ανάγκες των νησιών» συμπλήρωσε. Ακούστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Αιγαίου η κ. Καλογήρου:

Μοιράσου το άρθρο: