Δήμος Χίου: Μονή κυκλοφορία οχημάτων περιμετρικά του Κήπου
21 Οκτωβρίου 2019
Συναντήσεις του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου με στελέχη της αυτοδιοίκησης
22 Οκτωβρίου 2019

Διαδήλωσαν ενωμένοι με κοινό αίτημα την αποσυμφόρηση

Μοιράσου το άρθρο:

Mε την συμμετοχή πλήθους Σαμιωτών   πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που έγινε στην Πλατεία Δημαρχείου με κύριο αίτημα την άμεση  αποσυμφόρηση του νησιού.

dav

Μήνυμα ενότητας απεύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Σάμου κ. Ευσέβιος προς όλους τους Σαμιώτες ώστε  να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανησυχία όλων και γι αυτό είμαι παρών  και επιθυμούμε να επανέλθει η γαλήνη και η ηρεμία στο νησί μας το συντομότερο δυνατόν. Γι αυτό αναμένουμε τη συμβολή κάθε αρμοδίου για εκτόνωση και ηρεμία στο νησί μας. Ευχόμαστε γρήγορη διευθέτηση του προβλήματος. Εμείς, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς πάσα κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.

 «Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, που διαρκώς διογκώνεται. Ελπίζω πως θα εισακουστεί η κραυγή αγωνίας όλων μας και θα συμμετέχω ενεργά όπου χρειάζεται για την επίλυση του προβλήματος. Θα μας ακούσουν είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν» τόνισε στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης  Σάμου Βασίλης Πανουράκης . 

Τον Δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Διακοσταμάτης  ο οποίος  εξέφρασε την συμπαράσταση  του δημάρχου  Αλ. Λυμπέρη  στα δίκαια αιτήματά των κατοίκων όλου του νησιού. «Απαιτούμε το κλείσιμο του ΚΥΤ εδώ και τώρα, ευελπιστώντας πως οι κυβερνώντες που έχουν την ευθύνη χειρισμού του Μεταναστευτικού θα ενσκήψουν στο πρόβλημα και το νησί μας θα βρει τους κανονικούς ρυθμούς, αυτούς που αρμόζουν. Η ισχύς εν τη ενώσει. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Διακοσταμάτης.

Τέλος  ο Δήμαρχος Ανατολικής  Σάμου Γιώργος Στάντζος δήλωσε ότι ο λαός της Σάμου δεν μπορεί να υπομένει άλλο τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού και πρέπει άμεσα να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ και να μεταφερθούν οι  χιλιάδες των μεταναστών. «Διαδηλώσαμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων στην εσχατιά της Ευρώπης, τα ανθρώπινα δικαιώματα των μονίμων κατοίκων,  τα ανθρώπινα δικαίωμα των μεταναστών. Ζητάμε εδώ και τώρα υλοποίηση του σχεδίου καθολικού απεγκλωβισμού από το νησί της Σάμου των προσφύγων μεταναστών. Ζητάμε τις ζωές μας, ζητάμε να επανέλθει η κανονικότητα σε αυτόν τον υπέροχο τουριστικό και ευλογημένο τόπο»  δήλωσε χαρακτηριστικά.Το βράδυ εγινε η μεταφορά 740 μεταναστών στην ενδοχώρα με ναυλωμένο πλοίο ενώ σήμερα έφτασαν 150 αλλοδαποί σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά.

Μοιράσου το άρθρο: