Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Λέσβο με πλοκάμια και στις φυλακές εξάρθρωσε η αστυνομία
14 Απριλίου 2019
Βροντοφώναξαν ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε Συγκινητικές στιγμές αλληλεγγύης έξω από το χοτ σποτ
15 Απριλίου 2019

Δυναμική ενεργοποίησης πολιτών και συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Σπιλάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Με έμφαση στην ανάγκη ενεργοποίησης των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων ,  το ψηφοδέλτιό του παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης εγκαινιάζοντας και το εκλογικό του κέντρο δίπλα στην πλατεία Σαπφούς.

Παρουσίασε τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το πρόγραμμά του για την Περιφέρεια και συγκεκριμένα α) συμμετοχική αυτοδιοίκηση, β) βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, και γ) αλληλεγγύη για όλους. Περιέγραψε το σχέδιο διακυβέρνησης των πέντε πρώτων μηνών, ώστε με εντατική διαβούλευση με φορείς και την συμμετοχή της κοινωνίας , να καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. «Μακριά από όσους ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τις τύχες των νησιών μας με αναποτελεσματικότητα , αδιαφάνεια, διαπλοκή και πελατειακές σχέσεις» τόνισε .

«Δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε το ψηφοδέλτιό μας αλλά θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό» είπε ο Γιάννης Σπιλάνης  παρουσιάζοντας αναλυτικά  50 υποψήφιους του συνδυασμού.  Εκπρόσωποι από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειάς μας,  όπως ο Χρήστος Μάκος από τον Άη Στράτη. Αλλά και από όλες τις κοινωνικές ομάδες , μεταξύ των υποψηφίων της Συμπαράταξης Πολιτών και ένα νέο παιδί ο Άρης Παριανός από την κοινότητα των ΡΟΜΑ στην Καλλονή. Νέοι άνθρωποι με πλούσια δράση όπως ο Σταύρος Καραβασίλης ένας εκπαιδευτικός που πρόσφερε στη Λέσβο αλλά και στη Χίο , αλλά και έμπειροι της Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας όπως ο Μιχάλης Μπάκας. Το πιο ζεστό χειροκρότημα απέσπασε ο Θανάσης Μαρμαρινός που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σπιλάνη ,  ο ψαράς της Σκάλας Σκαμιάς που άφηνε το μεροκάματο και έσωζε ανθρώπους με το καΐκι του την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης και προτάθηκε για το νόμπελ ειρήνης .

Μαζί με τον Γιάννη Σπιλάνη το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού παρουσίασε η Μαρία Νικολάρα , υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος και η ίδια η οποία τόνισε “Είμαστε το μήνυμα ενότητας που συγκροτήθηκε από τρεις διαφορετικές παρατάξεις αυτής της περιόδου.  Το “ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ”, τον “Οικολογικό άνεμο” και τη “Γόνιμη Γραμμή” , που όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες στο Περ.Συμβούλιο ενάντια στην απαξίωση του, ενάντια στην μετατροπή του σε μηχανισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των φίλων της κ. Καλογήρου, σε μηχανισμό παραγωγής ρουσφετιών. Στην πορεία συναντηθήκαμε και με άλλες υγιείς δημοκρατικές, πολιτικές, κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε όλα τα νησιά. Που έχουν κουραστεί από την ανυπαρξία της περιφέρειας. Που βλέπουν ότι η μοναδική δυνατότητα για να πάει  μπροστά το Β. Αιγαίο, για να προοδεύουν οι άνθρωποι του, είναι να απαλλαγούμε από αυτούς, που χρόνια τώρα το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγονται ως σύστημα και να νέμονται την Περιφέρεια και τους πόρους της.” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το ψηοδέλτιο της Συμπαράταης Πολιτών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και με άλλους υποψήφιους από τα νησιά. Οι 50 υποψήφιοι του συνδυασμού από όλα τα νησιά που παρουσιάστηκαν σήμερα είναι :

Αργυρούδη Γιουλη Χίος

Βαμβουρέλλης Παναγιώτης Λέσβος

Βαρλάς Μιχάλης Χίος

Βασίλας Βασίλης Λέσβος

Βατή Μαρία Λέσβος

Βελλιανίτης Πάρις Χίος

Βουνατσής Ευστράτιος Λέσβος

Βούρου Γεωργία Σάμος

Γαγλία Ειρήνη Ικαρία

Γιαννίρης Ηλίας Ικαρία

Γκραιπέν Μαρτίν Λήμνος

Γλιγλής Γρηγόρης Λέσβος

Δανούσης Γιώργος Σάμος

Δερμετζή Ελπινίκη Σάμος

Δραπανιώτης Μανόλης Σάμος

Ζαχαριάδης Δημήτρης Λέσβος

Ζορμπας Γιώργος Λέσβος

Ζουμής Βαλάντης Χίος

Καλομοίρης Πέτρος Σάμος

Καραβασίλης Σταύρος Λέσβος

Κάρλας Μανόλης Σάμος

Κονταξοπούλου Κυριακούλα Ικαρία

Κουντουριάδης Δημήτρης Χίος

Κυριαζής Κώστας Σάμος

Λαγού Τζένη Χίος

Λογγίου Κλεονίκη Λέσβος

Λουλαδάκης Γιάννης Σάμος

Μαζαράκης Χρήστος Χίος

Μάκος Χρήστος Λήμνος/Αγ.Ευστράτιος

Μαρμαρινός Θανάσης Λέσβος

Μήλιου Αναστασία Σάμος

Μιχαλέλλη Ειρήνη Λέσβος

Μιχαλοπούλου Βάσω Χίος

Μπάκας Μιχάλης Λέσβος

Νικολάου Στρατής Λέσβος

Νικολάρα Μαρία Λέσβος

Ξάνθος Αλέξανδρος Σάμος

Παυλής Σπύρος Λέσβος

Παλιβάνη Αγγελική Λέσβος

Παριανός Άρης Λέσβος

Πιπεράς Σπύρος Λέσβος

Πιτσιλαδής Ηρακλής Λέσβος

Σαραντινίδου Μαρία Χίος

Σκούρας Κώστας Λημνος

Συρέλλης Μανώλης Λέσβος

Τεντόμας Βασίλης Λέσβος

Τσεσμετζή Αργυρώ Χίος

Τσουμπαριώτης Γιάννης Χίος

Φρατζέσκου Αθηνά Χίος/Ψαρά

Χαλάτση Φιλία Χίος

Χατζηαντωνάκη Γιάννα Λημνος

Μοιράσου το άρθρο: