Σάμος: Γερμανική νάρκη δίπλα στο δημοτικό σχολείο Κουμεΐκων
28 Σεπτεμβρίου 2020
Εκτεταμένες ζημιές στο λεκανοπέδιο Καλλονής Λέσβου από ανεμοστρόβιλο και σφοδρή κακοκαιρία (video)
29 Σεπτεμβρίου 2020

Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας από ανατροπή αλιευτικού βόρεια της Λέσβου-Δύο διασώσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Σώες ανασύρθηκαν, λίγο μετά τις 11 το βράδυ και οι δύο γυναίκες, από το αλιευτικό σκάφος που ανετράπη, ανοικτά του λιμανιού της Σκάλας Νέων Κυδωνιών, από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Αυτή την ώρα μεταφέρονται με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, προσωπικά, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Λιμενικό Σώμα και την ηγεσία του, προεξάρχοντος του Κεντρικού Λιμενάρχη, Αντιπλοιάρχου Κωνσταντίνου Φλουρή, καθώς και στους διασώστες που συνέβαλαν με την καίρια και αποτελεσματική επέμβασή τους το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, στη διάσωση και μεταφορά τριών συμπολιτών μας.

Επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό μίας γυναίκας που επέβαινε σε αλιευτική λέμβο που ανετράπη στην θαλάσσια περιοχή κοντά στα Τοκμάκια, βόρεια της Λέσβου, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 το βράδυ.

Στο αλιευτικό σκάφος που ανετράπη, επέβαιναν δύο γυναίκες και ένας άντρας. Κατάφεραν να διασωθούν ο άντρας και η μία γυναίκα, ενώ η δεύτερη γυναίκα βρίσκεται μέσα στο σκάφος έχει επικοινωνία με τους λιμενικούς και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την διάσωσή της.

Το αλιευτικό σκάφος ανετράπη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, καθώς επέστρεφε στην Σκάλα Νέων Κυδωνιών.

Η κακοκαιρία χτύπησε το βόρειο και κεντρικό τμήμα της Λέσβου, με πτώσεις δέντρων, πλημμύρες και χαλαζόπτωση.

 

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο: