Δύο απορριμματοφόρα από τους δήμους Αθηναίων και Πειραιά στο δήμο Μυτιλήνης
10 Οκτωβρίου 2019
Προβλήματα στους οργανισμούς Δήμου Χίου λόγω μη ανάληψης νέων Δ.Σ.- ανακοίνωση από τη ΛΑΣ
10 Οκτωβρίου 2019

Γ. Μπουρνούς «Και πάλι θύματα οι Κούρδοι που πρωταγωνίστησαν στη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους»

Μοιράσου το άρθρο:

Για την Τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς που έχει πολύ καλή εικόνα στα θέματα της γείτονα ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του κόμματος.

Όπως είπε ο κύριος Μπουρνούς «και πάλι τα θύματα γίνονται οι Κούρδοι που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν στη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιδρά και δεν παίρνει  πρωτοβουλίες ενώ δίπλα μας ξεκινά και πάλι πόλεμος.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας την αναζωπύρωση της πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή μας , μάλιστα κάτι που δεν αναφέρθηκε από τα ΜΜΕ, ένας στόχος που χτυπήθηκε από την Τουρκία χθες , ήταν ένα φράγμα  που τροφοδοτεί με νερό εκατομμύρια ανθρώπους . Αν τα κατάφερε η Τουρκία στο χτύπημα αυτό, εκατομμύρια άνθρωποι δε θα έχουν πρόσβαση σε νερό!».

Ο κύριος Μπουρνούς επεσήμανε επίσης ότι «από τον καιρό που ο Νταβούτογλου ήταν πρωθυπουργός, στόχος του Ερντογάν ήταν η δημιουργία αυτής της νεκρής ζώνης στη Βόρεια Συρία, δεν είναι σημερινός του στόχος, ενώ το ερώτημα παραμένει μέχρι που στοχεύει να πάει αυτή τη σύγκρουση η Τουρκία αλλά και πως θα αντιδράσει ο Ρωσικός παράγοντας που μετά την αποχώρηση της Αμερικής , θέλει να εδραιώσει τη θέση της ειδικά στον ενεργειακό τομέα» .

Μοιράσου το άρθρο: