Συναυλία από το Σύλλογο Τριτέκνων Χίου για φιλανθρωπικό σκοπό
10 Ιουλίου 2019
ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES: η Βόρεια Μακεδονία δεν κλέβει το όνομα της μαστίχας Χίου
10 Ιουλίου 2019

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποφασίσει τελικά για τους υπαλλήλους των νέων δήμων της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραπέμπεται τελικά η απόφαση για την κατανομή του προσωπικού στους νέους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου αφού παρά την προχθεσινή  συμφωνία μεταξύ δημάρχων,  στη σύσκεψη πριν την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, δεν είχαν στα χέρια τους χθες οι σύμβουλοι τους ονομαστικούς καταλόγους των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των δύο δήμων για να ψηφίσουν.   Από τους 150 υπάλληλους που πρέπει να μετακινηθούν στο δήμοι Δυτικής Λέσβου οι 118 έχουν συμφωνήσει και από τη χθεσινή διαδικασία δεν κατέστη δυνατή μια απόφαση . Από την έντονη συνεδρίαση παρουσία υπαλλήλων του δήμου, αποχώρησε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρος ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου τόνισε ότι σε άλλη απόφαση είχαν καταλήξει μέχρι τη 1:30 χθες το μεσημέρι με ολοκληρωμένο τον κατάλογο των 150 εργαζομένων που θα μετακινούνταν στη Δυτική Λέσβο και άλλη απόφαση εμφάνισαν για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο  . Τώρα το λόγο έχει η ΑΔΑ η οποία θα κληθεί να συντάξει τον κατάλογο των 150 υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στο δήμο Δυτικής Λέσβου .

Ανακοίνωση του Ταξιάρχη Βέρρου «Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη»!

Εκφράζοντας την αγανάκτησή του στη διαπίστωση πως η πλειοψηφία των (όσων παρευρισκομένων) συναδέλφων του, αποφεύγουν να αγγίξουν το πολιτικό κόστος της απόφασης διαμοιρασμού του προσωπικού του Δήμου Λέσβου και καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που άλλαξαν τη χθεσινή σχετική συμφωνία για κατανομή 150 υπαλλήλων στο νεοσύστατο δήμο που αναλαμβάνει καθήκοντα, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρίαση «των Ποντίων Πιλάτων», όπως χαρακτήρισε αυτή του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

Διαπιστώνοντας πως η εισήγηση προς ψήφιση της πιο κρίσιμης απόφασης για την επικύρωση της πολυπόθητης εδώ και χρόνια διάσπασης του Δήμου Λέσβου, δεν είχε(!!!) επισυναπτόμενο τον μεταβατικό οργανισμό (σ.σ. και τον σχετικό αριθμό των υπαλλήλων που μετακινούνται στο Δήμο Δυτικής Λέσβου) κι αφού προηγουμένως είδε πως ακυρώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους, η χθεσινή συμφωνία για τη μετακίνηση των υπαλλήλων προς το νεοσύστατο δήμο, έφερε με την αποχώρησή του, άπαντες (Διαδημοτική Επιτροπή, Δημοτική Αρχή Λέσβου και υπαλλήλους) προ των ευθυνών τους. Τονίζοντας πως θα διεκδικήσει ως Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κάθε νόμιμο δικαίωμά του, με κάθε τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστεί τους δημότες του νεοσύστατου Δήμου.

Στη δήλωσή του δε, σημείωσε:

«Χθες καταφέραμε μέσα σε ένα πνεύμα σύμπνοιας και με πολλές παραχωρήσεις από μέρους μας, σε μία επωφελή συμφωνία και για τους δύο νέους δήμους και για τους υπαλλήλους που σήμερα επρόκειτο να την επικυρώσουμε. Περιέργως όμως, από χθες το βράδυ και ενώ και μέχρι πριν από μία ώρα πριν τη συνεδρίαση, συζητούσαμε λεπτομέρειες για την βελτίωση αυτής, η συμφωνία, με την έναρξη του συμβουλίου πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη… Μεθοδεύσεις, υπόγειες διαδρομές ανάρμοστες συμπεριφορές κα πολιτικό κόστος καθόρισαν τα τελικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, έχουμε αίφνης μπροστά μας, ένα δημοτικό συμβούλιο που αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Ένα δημοτικό συμβούλιο ανίκανο να εφαρμόσει τη βούληση του λεσβιακού λαού για την προσδοκώμενη εδώ και χρόνια διάσπαση του ενιαίου δήμου. Ένα δημοτικό συμβούλιο, που βάσει αυτών που παρακολουθούμε, ένας Θεός μόνο ξέρει το πως θα διαχειρίζονταν την εφαρμογή της αρχικής του απόφασης, που δεν προέβλεπε τη διάσπαση σε δύο δήμους, αλλά σε πέντε!

Είναι προφανές όμως ότι δεν έχω την πολυτέλεια, ούτε το χρόνο για να χαϊδεύω αυτιά και να εκλιπαρώ για το αυτονόητο. Εκπροσωπώ 34.000 ανθρώπους και όχι 34 που μετακινούνται από τον έναν δήμο στον άλλο. Αγωνιώ για τη σωστή δημιουργία και κατ΄ επέκταση λειτουργία του δήμου Δυτικής Λέσβου, που κάποιοι πασχίσαμε για να δημιουργηθεί.

Αποσκοπώ στη λειτουργία εκ του μηδενός ενός νέου δήμου, απαλλαγμένου από τις γνωστές παθογένειες του υφιστάμενου και έχω την παρρησία να εμφανίζομαι ως ο μόνος «κακός» σήμερα της υπόθεσης. Διότι έχω αποδείξει ήδη μετά τις διαδοχικές συναντήσεις μου τόσο με τα μέλη της Διαδημοτικής Επιτροπής, όσο κυρίως με τους εργαζομένους του Δήμου, πως ενδιαφέρομαι για το μακροπρόθεσμο καλό όλων, αναγνωρίζοντας όλες τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του (θεωρητικά) αποκεντρωμένου δήμου που θα υπηρετήσω.

Και είμαι σίγουρος, πως πολύ σύντομα θα γίνει βίωμα και στους εργαζομένους, το ποιοι θα αποδειχτούν τελεσίδικα οι «καλοί» και ποιοι οι «κακοί».

Το σημερινό αδιέξοδο που κάποιοι μεθόδευσαν για να φτάσουμε, έχει ευθύνες. Από τη μεριά μου πλέον προτίθεμαι να υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο μέσο, την εύρυθμη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, χωρίς να προβαίνω σε αυθαίρετες «ερμηνείες» του νόμου της διάσπασης, χωρίς να υποκύπτω σε εκβιασμούς και χωρίς να συναινώ σε

μίζερες «εξυπηρετήσεις» που διαιωνίζουν μία καταδικαστική για την αυτοδιοίκηση, νοοτροπία, αιρετών και εργαζομένων».

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Εριφύλη Χιωτέλλη δημοτική σύμβουλος του νέου δήμου Μυτιλήνης επικεφαλής της “Πυξίδας”

Πληροφορούμαστε, εκ των υστέρων, ότι ο κ. Κύτελης παρευρέθηκε στη χτεσινή συζήτηση και εξέφρασε άποψη για την κατανομή του προσωπικού στο νέο δήμο Μυτιλήνης. Γνωρίζουμε, ότι η κατανομή του προσωπικού στο νέο δήμο Μυτιλήνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υφιστάμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

 Προφανώς, ως ο νέος Δήμαρχος ο κ. Κύτελης, έχει το δικαίωμα να παρευρεθεί στην σχετική διαδικασία. Ομως του υπενθυμίζουμε ότι  δεν έχει την πλειοψηφία του νέου ΔΣ, άρα η όποια συμφωνία κάνει αφορά μόνο τον ίδιο και την παράταξη του και δεν μπορεί να δεσμεύει το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Επιπλέον του υπενθυμίζουμε αυτά που έλεγε προεκλογικά για συνεννόηση για συνθέσεις κλπ, κάτι που άλλωστε είναι και υποχρεωμένος να κάνει αφού αυτό επιβάλει η απλή αναλογική. Πριν όμως «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», πριν καν αναλάβει καθήκοντα τα διέψευσε στην πράξη ενεργώντας ως το νέο Δημοτικό Συμβούλιο  να είναι τσιφλίκι του.

Άσχημη αρχή …. Λόγο απειρίας ή λόγω αντίληψης;

Μοιράσου το άρθρο: