Με μαχαίρια και ναρκωτικά έφτασαν στη Μυτιλήνη
20 Οκτωβρίου 2020
Νέες εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές της Λέσβου
21 Οκτωβρίου 2020

Κανένας πλέον νοσηλευόμενος με κορονοϊό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Τα δύο τελευταία εξιτήρια νοσηλευομένων με κορονοϊό δόθηκαν σήμερα το πρωί στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης και έτσι «δεν νοσηλεύονται πλέον στο νοσοκομείο μας άτομα που νοσούν απο τον κορονοϊό μετά την έξαρση του τελευταίου τριμήνου», όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Βοστάνειου, Γιώργος Καμπούρης.

Η κλινική εικόνα μιας περιοχής κρίνεται και από τους ασθενείς που νοσηλεύονται και από τους διασωληνωμένους και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα στο νησί της Λέσβου, η επιδημιολογική εικόνα κρίνεται καλή.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα θετικό κρούσμα για τη Λέσβο, ενώ στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας παραμένει στο επίπεδο 3 δηλαδή αυξημένης επιτήρησης, καθώς παραμένει αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ- Μαυροβούνι, τόσο στους αιτούντες άσυλο όσο και σε εργαζόμενους της δομής, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν ασυμπτωματικοί και έτσι δε χρήζουν νοσηλεία.

Να θυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο μετά το κύμα έξαρσης της νόσου στο νησί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, νοσηλεύονταν ταυτόχρονα 26 άτομα, το ¼ των ενεργών τότε κρουσμάτων, πολλοί από τους οποίους διασωληνωμένοι ενώ χρειάστηκε πέντε άνθρωποι να μεταφερθούν σε ΜΕΘ νοσοκομείων των Αθηνών. Από αυτό το κύμα η Λέσβος πλήρωσε και μεγάλο τίμημα καθώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή 15 συνάνθρωποί μας. Επιπλέον πολλοί γιατροί από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας χρειάστηκε να μετακινηθούν από τα Κ.Υ. για να καλύψουν τις ανάγκες της κλινικής covid-19  του νοσοκομείου.

Μοιράσου το άρθρο: