Μαχαιρώθηκαν μπροστά στα μάτια των περαστικών
14 Οκτωβρίου 2019
Παράδοση αρμονίου στο ΕΕΕΕ Λέσβου από το Νομικό πρόσωπο Δ. Λέσβου
15 Οκτωβρίου 2019

Καταστράφηκε ένα μεγάλο κομμάτι του ΚΥΤ της Σάμου από μεγάλη πυρκαγιά

mde

Μοιράσου το άρθρο:

Έσβησε τελικά μετά από δυόμιση ώρες η πυρκαγιά που έκαιγε ανεξέλεγκτη σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης έξω από το κύριο κτίριο και περίπου σε μία ολόκληρη πλαγιά που έχει γεμίσει με φαβέλες. Από άγνωστη αιτία ξεκίνησε η πυρκαγιά με αποτέλεσμα οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στη γύρω περιοχή να απομακρύνονται παίρνοντας ότι μπορούσαν να κρατήσουν στα χέρια τους.

mde

Άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία με όλες τις δυνάμεις και με επικεφαλής τον Διοικητή αλλά και όλες οι εθελοντικές μονάδες του Βαθέος και γενικότερα της ανατολικής Σάμου έφτασαν για να βοηθήσουν στο σημείο. Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις λόγω του ότι οι  αυτοσχέδιες παράγκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι φτιαγμένες από nylon και ξύλο δηλαδή από εύφλεκτα υλικά. Η δουλειά των πυροσβεστών ήταν ακόμη δυσκολότερη αφού μέσα σε κάθε σκηνή υπήρχε και μία μπουκάλα υγραερίου, οι περισσότερες από αυτές εξεραγησαν με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή των εθελοντών και πυροσβεστών που επιχειρούσα  στο σημείο. Οι μετανάστες συντεταγμένα και με τη βοήθεια της αστυνομίας και των εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

mde

Ο δήμαρχος Σάμου, οι Αντιδήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, ο Διοικητής της ταξιαρχίας και γενικότερα όλες οι αρχές ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή στο συμβάν. Μόλις η φωτιά έσβησε οι αρχές πραγματοποίησαν Σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ενημερωνόταν και ταυτόχρονα ενημέρωνε τους υπουργούς ο βουλευτής Σάμου καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Αυτό που ζητούν τώρα οι αρχές είναι να αποσυμφορηθεί γρήγορα η Σάμος αφού ένα μεγάλο κομμάτι του kit έχει καταστραφεί και δεν υπάρχουν υποδομές για να μείνουν χιλιάδες μετανάστες. Τέλος με απόφαση του Δήμου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Μοιράσου το άρθρο: