Θα αγοράσει τάμπλετ για μαθητές, ο Δήμος Χίου – Κριτική από την παράταξη “ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”
30 Νοεμβρίου 2020
Γ. Αμπαζής: Μίζερoς ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (video)
30 Νοεμβρίου 2020

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα χωριά της Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Γρηγορότερες διαδικασίες ιχνηλάτησης ζητούν από τον ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και οι πρόεδροι κοινοτήτων στη Δυτική Λέσβο για να προληφθεί περαιτέρω διασπορά του ιού. Τόσο η επιτροπή αντιμετώπισης του κορονοϊού του δήμου Μυτιλήνης όσο και η Πολιτική Προστασία Δυτικής Λέσβου έχουν ζητήσει ενίσχυση των υπηρεσιών που διενεργούν τις ιχνηλατήσεις και την αποστολή περαιτέρω κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στη Λέσβο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξήθηκαν τα κρούσματα που εντοπίζονται στα χωριά και έχουν δρομολογηθεί έλεγχοι στις στενές επαφές . Σήμερα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και αργότερα στον Πολιχνίτο, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Μόλυβο για να γίνει έλεγχος στενών επαφών.

Το κλιμάκιο την επόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στο Σκαλοχώρι όπου θα γίνουν τεστ σε όλο τον πληθυσμό καθώς στο χωριό σημειώνονται πολλά κρούσματα. Την Τετάρτη η κινητή  μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Καλλονής για να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής .

 

Στο Σκαλοχώρι σημειώνεται μεγάλη διασπορά που ξεκίνησε εδώ και αρκετές μέρες και έχει ζητηθεί κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ να διενεργήσει μαζικά τεστ τα οποία θα γίνουν σε μία εβδομάδα. Για μεγάλη καθυστέρηση που μπορεί να στερήσει ζωές κάνει λόγο η πρόεδρος της κοινότητας Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαϊάκη μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου .  Κάλεσε τους συντοπίτες της να τηρούν τα μέτρα και να δείξουν αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νόσησαν.  Να θυμίσουμε ότι στο Βοστάνειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 28 ασθενείς με κορονοϊό , οι τέσσερις από αυτούς σε ΜΕΘ (το Βαστάνειο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ).

 

Μοιράσου το άρθρο: