Οι Γέφυρες Τέχνης στο 1ο Ευρωπαϊκό Forum Πολιτικού Διαλόγου για Πρόσφυγες και Μετανάστες
6 Νοεμβρίου 2019
Δυναμική η κινητοποίηση του σχολικού συγκροτήματος Υφαντηρίων- Τώρα θέλουν έργα
6 Νοεμβρίου 2019

Κινητοποίηση 750 μαθητών του σχολικού συγκροτήματος Υφαντηριων Μυτιλήνης για τις καθυστερήσεις εργασιών

Μοιράσου το άρθρο:

11 μήνες βρίσκονται στα κοντέινερ οι μαθητές του 3ου λυκείου Μυτιλήνης ενώ δεν υλοποιήθηκαν και οι δεσμεύσεις για τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών, και όχι κοντέινερ που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή.   Η σχολική κοινότητα των  Υφαντηρίων , δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν από αντιπροσωπεία του δήμου για το μέλλον των εργασιών αλλά και από τη βοήθεια που θα δοθεί στα σχολεία για να βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας, όπως την ενίσχυση με λυόμενες αίθουσες . Αυτή την ώρα ξεκινούν πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Σαπφούς και από κει στο δήμο όπου θα επιδώσουν τα αιτήματά τους.

«11 μήνες ακούν υποσχέσεις και τίποτα δεν βλέπουν να γίνεται , γι αυτό και σήμερα τα παιδιά μας με τη στήριξη των συλλόγων γονέων κινητοποιούνται» τόνισε στο σταθμό μας η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου ειρήνη Λάσκαρη.

«Δε θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες σε κανέναν αυτή την ώρα, θέλουμε πράξεις» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου μαθήτρια του 3ου λυκείου, ενώ άλλος μαθητή από το ίδιο σχολείο μας είπε ότι απαιτούν σε πρώτη φάση «λυόνμνες αίθουσες ειδικές για σχολεία και όχι κοντέινερ και μια ασφαλή είσοδο και έξοδο από το σχολείο».

Η σημερινή κινητοποίηση είναι η πρώτη αντίδραση των παιδιών για να ακουστούν τα αιτήματά τους , θα ακολουθήσει γενική συνέλευση για να αποφασίσουν το μέλλον των αντιδράσεων «δε θέλουμε να κάνουμε καταλήψεις, μας είπε μαθητής του 3ου λυκείου, αυτό θα είναι εις βάρος μας, να ακουστούμε θέλουμε για να μας δώσουν λύσεις¨.

Για την ιστορία της υπόθεσης

Στο συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο, το 3ο και 4ο Λύκειο και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης , ξεκίνησαν έργα  αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος  προϋπολογισμού 2,9 εκατομμύρια ευρώ, και χρηματοδότηση  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020.

Από πέρυσι το 3ο λύκειο απ’ όπου ξεκίνησαν οι εργασίες στεγάζεται σε 5 κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στο γήπεδο και σε τέσσερις αίθουσες που παραχωρήθηκαν από τα άλλα σχολεία του συγκροτήματος. Οι εργασίες πριν από μήνες σταμάτησαν και η νέα δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της ανέλαβε να ξεμπλοκάρει το θέμα (μαζί και με το συγκρότημα του 6ου δημοτικού σχολείου).

Το αίτημα που διατυπώθηκε και στον δήμαρχο ήταν εκτός από την επίσπευση των εργασιών να αντικατασταθούν τα κοντέινερ με λυόμενα και δόθηκε η εντύπωση ότι στο σχολείο θα δοθούν 8 λυόμενες αίθουσες με προδιαγραφές για σχολικές αίθουσες, αντ’ αυτού την Παρασκευή ενημερώθηκαν ότι θα πάρουν τρεις από τις οποίες μόνο μία θα έρθει σε ένα μήνα!

Την Παρασκευή το σχολικό συγκρότημα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης  Ζαφειρίου και ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα για τις εξελίξεις. Όπως προέκυψε μετά και την αυτοψία του καθηγητή  του Πολυτεχνείου Κ. Σπυράκος το 3ο Λύκειο θα ολοκληρωθεί με την υπάρχουσα εργολαβία και ελάχιστες συμπληρωματικές παρεμβάσεις, ενώ για το 3ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο, θα γίνουν συμπληρωματικές μελέτες και το έργο θα επαναδημοπρατηθεί.

Οι εξηγήσεις όμως που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν μαθητές, γονείς και καθηγητές που θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάσταση. Όταν ξεκίνησε το έργο, η σχολική κοινότητα είχε τις διαβεβαιώσεις ότι σε σύντομο χρόνο θα ολοκληρώνεται τμηματικά το κάθε σχολείο και θα επιστρέφουν σε κατάλληλες για διδασκαλία συνθήκες.

 

Μοιράσου το άρθρο: