Ζητούν προσλήψεις προσωπικού
12 Φεβρουαρίου 2020
Συγκέντρωση νησιωτών στην Αθήνα κατά των νέων κλειστών κέντρων
13 Φεβρουαρίου 2020

Λαϊκή συνέλευση Μανταμάδου : ούτε σπιθαμή για κλειστές φυλακές

Μοιράσου το άρθρο:

Τα μέτρα αντίδρασης κατά της επίταξης 260 στρεμμάτων σε αγροτική περιοχή του Μανταμαδου, αποφάσισε χθες το βράδυ η λαϊκή συνέλευση στο πολυκεντρο του χωριού. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα που θα συντονίζει τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες ημέρες να γίνει  συμβολικός αποκλεισμός της Καραβας και από τις τρεις εισόδους της για  δυο μέρες ενώ καταδικάστηκες ο τρόπος με το οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση να προχωρήσει δηλαδή η επίταξη και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

“θα συνεχίσω να αντιδρώ” είπε Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρος ο οποίος επανέλαβε ότι αν αποτύχει θα παραιτηθεί.

Αν δεν υπάρξει ενότητα στο θέμα αυτό θα ηττηθούμε είπε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αντί για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μας κήρυξε σε κατάσταση πολέμου, μόνο έτσι εξηγείται η επίταξη και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Ο Πρόεδρος του χωριού Χαράλαμπος Τζελαΐδης τόνισε την αποφασιστικότητα του χωριού να μην επιτρέψει τη δημιουργία δομής τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δε θα παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή για τη δημιουργία κλειστών φυλακών”. Τονίστηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος και ότι δεν έγινε καμία κινητοποίηση για τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , και τώρα με το σχεδιασμό μιας τέτοιας δραστηριότητας πλήττεται η κτηνοτροφία του Μανταμάδου.

Στη λαϊκή συνέλευση συμμετείχε όλη η Δυτική Λέσβος με εκπροσώπους που έφτασαν απ όλα σχεδόν τα χωριά , η βουλευτής      Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα  ενώ μήνυμα συμπαράσταση έστειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Επίσης συμμετείχαν οι επικεφαλής και περιφερειακοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο, τη Συμπαράταξη Πολιτών, και τον Άλλο δρόμο.

Εκπρόσωποι και από το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της Πυξίδας  , της Λαϊκής Συσπείρωσης , της Επανεκκίνησης .

Τον δήμαρχο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης ο οποίος επιχείρησε να ερμηνεύσει νομικά την επίταξη και να την  παραλληλίσει με την αναγκαστική απαλλοτρίωση για να εισπράξει τις αποδοκιμασίες σύσσωμης της λαϊκής συνέλευσης.

Η συνέλευση κατέληξε ότι πρέπει να είναι όλοι σε επαγρύπνηση γιατί ο αγώνας θα είναι μακρύς και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να δημιουργηθούν οι φυλακές ψυχών στην περιοχή τους αλλά και πουθενά αλλού στο νησί.


Μοιράσου το άρθρο: