Απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για το στήσιμο της νέας δομής ζητά η Μ. Κομνηνάκα
14 Σεπτεμβρίου 2020
Στις Βρυξέλλες ο Γ. Κουμουτσάκος για τη Μόρια και το μεταναστευτικό
14 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος: 15 θετικοί στον κορονοϊό στο Καρά Τεπέ – Απροθυμία για στέγαση στη νέα δομή

Μοιράσου το άρθρο:

Δεκαπέντε είναι οι θετικοί στον κορονοϊό άνθρωποι που έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την ώρα (13.00) σε σύνολο 800 προσφύγων και μεταναστών ευάλωτων ομάδων και οικογενειών στη νέα δομή στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ.

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα, έχουν στηθεί εκατοντάδες σκηνές, με περισσότερα από 5.000 κρεβάτια, ενώ απροθυμία να μπουν στη νέα προσωρινή δομή δείχνουν οι 11.500 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί στη νέα δομή -η οποία έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας- το σύνολο των ατόμων που πριν διέμεναν στην Μόρια.

“Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική. Όταν κάποιος έχει μπει στη χώρα μας, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους νόμους της. Οι όποιες πιέσεις κι αν ασκηθούν δεν θα αλλάξουν αυτή την πολιτική. Από την αρχή του χρόνου έχουμε μειώσει τις ροές κατά 80%. Όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας, αυτοί θα μετακινηθούν και θα πάρουν ταξιδιωτικά  έγγραφα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Από κει και πέρα δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους -τους οποίους η αστυνομία τους ξέρει πολύ καλά- να δημιουργούν προβλήματα”, τόνισε ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά FM 90,1”.

Όπως είπε, “υπό καθεστώς εκβιασμού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φύγουν οι υπερδραστήριοι μετανάστες – για να δανειστώ την φράση του πρωθυπουργού- που σχετίζονται και με την φωτιά που μπήκε”.  Η υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει, όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, “να εξετάζει αιτήματα στέλνοντας και ένα μήνυμα στους λίγους που δημιουργούν προβλήματα, ότι όποιος θέλει να φύγει από εκεί θα πρέπει να πάει κανονικά με την προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου και μόνο αν έχει θετική απόφαση θα μπορέσει να φύγει”.

Επισημαίνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στη Λέσβο η Υπηρεσία Ασύλου ξεκινά τηλεσυνεντεύξεις αποκλειστικά και μόνο για όσους βρίσκονται μέσα στη νέα προσωρινή δομή του Πεδίου Βολής, ενώ όλα τα προηγούμενα ραντεβού ακυρώνονται.

 

Μοιράσου το άρθρο: