ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό
13 Ιανουαρίου 2021
Δωρεάν βιβλία σε ψηφιακή μορφή από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου
13 Ιανουαρίου 2021

Λέσβος: Πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Πρώτη μέρα αυστηρού lockdown στη Λέσβο και η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ανήσυχοι, κυρίως λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στο νησί, με 87 θετικά κρούσματα από τα οποία, κατά την διαδικασία της ιχνηλάτησης προέκυψαν 113 στενές επαφές.

Η κυκλοφορία των πολιτών και οι συναθροίσεις κατά τις ημέρες των γιορτών αλλά και οι καταγγελίες για ανοικτά καφενεία, κυρίως στα χωριά του νησιού και η μη τήρηση των μέτρων, από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων στο νησί.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η τήρηση των μέτρων είναι η μοναδική λύση για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες. Έχουμε αναπτύξει επιχειρησιακό σχέδιο και είναι σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί σε όλο το νησί» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς.

«Οδηγηθήκαμε εδώ γιατί οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα μέτρα» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Πανάγος Κουφέλος.

Ανησυχία και για το ίδρυμα «Θεομήτωρ» στην Αγιάσο, όπου ήδη από χθες εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα και άλλα πέντε ύποπτα επανεξετάζονται σήμερα. Η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Ελεονόρα Μανιάτη, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι πολίτες δεν πειθαρχούν, ενώ εντοπίστηκαν και περιπτώσεις πολιτών που ήταν θετικοί στον κορονοϊό και δεν τηρούσαν την καραντίνα.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη πόλη της Μυτιλήνης και κυρίως στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης. Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Γιώργος Αλεξίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το άρθρο: