ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
14 Φεβρουαρίου 2019
9η συνάντηση Χορωδιών Λέσβου
15 Φεβρουαρίου 2019

«Με τα διαβήματα δε λύνονται τα προβλήματα των αγροτών»

Μοιράσου το άρθρο:

Μαζί με τους αγρότες όλης της Ελλάδας  ένωσαν σήμερα τη φωνή τους οι αγρότες της Λέσβου ζητώντας στήριξη από την πολιτεία για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους.

Μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου , οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του ΙΚΑ και πραγματοποίησαν πορεία από την κεντρική αγορά της πόλης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Τους προέδρους των αγροτικών συλλόγων δέχθηκαν και άκουσαν τα αιτήματά τους ο  Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  Γιώργος Καμπούρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λέσβου Γιώργος Λαγουτάρης και η προϊσταμένη κτηνιατρικής  υπηρεσίας Γιώτα Πετρίδου

Οι αγρότες ζήτησαν την ουσιαστική στήριξη της περιφέρειας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν . Έθεσαν το θέμα της δακοκτονίας που γίνεται με μειωμένα κονδύλια ενώ ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Δημήτρης Καραγιάννης  ζήτησε να πάρει πρωτοβουλίες  η Περιφέρεια για να αναλάβει με δικά της μέσα το έργο της δακοκτονίας . Ο κύριος Λαγουτάρης απάντησε ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό και δεν νομιμοποιείται η περιφέρεια να το αναλάβει .

Έθεσαν ακόμα  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη συνεχιζόμενη για διάφορες ζωονόσους  καραντίνα και την συνεχόμενη συρρίκνωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων από τους εμπόρους. 70 λεπτά έφτασε το πρόβειο γάλα φέτος και μόλις 2 ευρώ το κιλό το κρέας δίνουν οι έμποροι ενώ το νησί παραμένει χωρίς κτηνιάτρους για να σταθούν δίπλα στους αγρότες .

Οι υπεύθυνοι από την Περιφέρεια απάντησαν ότι για όλα αυτά τα θέματα, με υπομνήματα έχουν ζητήσει την συνδρομή της Πολιτείας για να πάρουν την απάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας ότι «με υπομνήματα δε λύνονται τα προβλήματα, η Περιφέρεια πρέπει να είναι δίπλα στους αγρότες και στις διεκδικήσεις τους για να υπάρξουν λύσεις. Πριν από δύο χρόνια σε περιφερειακό συμβούλιο αποφασίσατε να φτιάξετε μία επιτροπή για να μας βοηθήσετε να επισκεφθούμε τους υπουργούς. Που είναι αυτή η επιτροπή;  τι έκανε για τους αγρότες;;»

Οι αγρότες δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα και ότι θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις από το πανελλαδικό μπλόκο των αγροτών.

Μοιράσου το άρθρο: