Κλείνει για 15 μέρες τμήμα του Λυκείου Πολιχνίτου λόγω κορονοϊού
24 Οκτωβρίου 2020
Ένας Μυτιληνιός στο τιμόνι της δράσης για προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια (audio)
26 Οκτωβρίου 2020

Μηταράκης για ΚΥΤ ΒΙΑΛ: Θα παραμείνει σε υγειονομικό αποκλεισμό για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί

Μοιράσου το άρθρο:

Ευρεία σύσκεψη για το ΚΥΤ Χίου στη ΒΙΑΛ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 25/1, στη Χίο που την συγκάλεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή και άλλων εμπλεκομένων με την υγειονομική κατάσταση της δομής, όπως της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου και του διοικητή στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου “σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο νησί και έχει πραγματοποιήσει 719 ελέγχους, ενώ ενισχύεται με 2 επιπλέον γιατρούς.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, θετικοί στο ιό είναι 67 αιτούντες άσυλο, όλοι καλά στην υγεία τους και ασυμπτωματικοί, ενώ έλεγχοι γίνονται καθημερινά.

Στη σύσκεψη “επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα και η επάρκεια των υπηρεσιών και αποφασίστηκε – μετά από τις συστάσεις των ειδικών – να συνεχιστεί ο υγειονομικός αποκλεισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως έχει τεθεί από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου”.

Μετά από τη σύσκεψη, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:


«Η δομή θα παραμείνει σε υγειονομικό αποκλεισμό για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί. Η αστυνομία θα ενισχύσει τις προσπάθειες επιβολής του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δομή δεν έχει εξωτερική περίφραξη. Οι χώροι που έχουν διατεθεί για την παραμονή θετικών κρουσμάτων είναι επαρκείς και τα 67 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους και στον τοπικό πληθυσμό, ενώ το νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κρίση και θα ενισχυθεί περαιτέρω, όπως απαιτείται. Η Περιφέρεια, με χρηματοδότηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επαναλειτουργήσει ιατρείο μέσα στην ΒΙΑΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 εργαζόμενοι επίσης στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις εξάλλου του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή σε τοπικά μέσα, επειδή δεν επαρκούν οι χώροι καραντίνας στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ θα μεταφερθούν πρόσφυγες θετικοί στον κορονοϊό στη Δομή καραντίνας της Λευκωνιάς, ενώ υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία για την κράτηση τυχόν νεοεισερχόμενων προσφύγων- μεταναστών κατά την περίοδο των 14 ημερών υποχρεωτικής καραντίνας.

Επίσης χθες, κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην πλατεία Βουνακίου στην πόλη της Χίου, πραγματοποιήθηκαν περί τα 230 τεστ και βρέθηκαν δύο άτομα θετικά στον κορονοϊό. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό θα συνεχιστούν και σήμερα τόσο στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ όσο και στην Κεντρική πλατεία της Χίου (από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μ.μ. για τους πολίτες που το επιθυμούν).

Μοιράσου το άρθρο: