H Αγλαΐα Κυρίτση στο ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου
15 Ιανουαρίου 2019
Φαρμακευτική εταιρεία μηνύει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου για ελλείψεις φαρμάκων
15 Ιανουαρίου 2019

Νέα απεργία εκπαιδευτικών την Πέμπτη – Καταγγελλία της αγωνιστικής παρέμβασης καθηγητών για τη ΔΑΚΕ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Νέα 24ωρη απεργία από τους δασκάλους και τρίωρη στάση εργασίας από τους καθηγητές την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ:

«Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

                Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019)  και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00 για την Ο.Λ.Μ.Ε. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις  Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

                Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως.

                Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11:00 π. μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.»

 

Υπογραφές συγκεντρώνει η “αγωνιστική παρέμβαση καθηγητών” για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης  της ΕΛΜΕ:

Εν τω μεταξύ τη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Λέσβου που έχει την πλειοψηφία και 4 από τις 7 έδρες της ΕΛΜΕ, καταγγέλλει η «αγωνιστική παρέμβαση καθηγητών» , για συστηματική άρνηση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη κρίσιμη περίοδο. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» συγκεντρώνει υπογραφές εκπαιδευτικών για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

“Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις δύο 24ωρες απεργίες (11/1 και 14/1) και οι μεγαλειώδεις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνιστούν τον αγώνα ενάντια στο «προσοντολόγιο» τον πιο επιτυχημένο των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση.

Η ΔΑΚΕ Λέσβου επιλέγει και αυτή την κρίσιμη περίοδο να αρνείται οποιαδήποτε αμεσοδημοκρατική διαδικασία, προτάσσοντας το ΔΣ ως μοναδικό όργανο λήψης αποφάσεων. Κατασυκοφαντεί τη διαδικασία των γενικών συνελεύσεων και αρνείται να καλέσει τακτική ή έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενώ απέχει πλέον και από τις Γενικές Συνελεύσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Η αποκορύφωση όμως της κάλυψης που παρέχει στην κυβερνητική πολιτική και η απογύμνωση του υπονομευτικού της ρόλου απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα φάνηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της ΔΑΚΕ στις κινητοποιήσεις (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΛΜΕ) αλλά και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να καλύψει η ΕΛΜΕ Λέσβου τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων απεργών αναπληρωτών στην Αθήνα προκειμένου να βρεθούν στο κέντρο του αγώνα που γίνεται αυτή τη στιγμή ενάντια στο προσοντολόγιο, την αδιοριστία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια και ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ζήτησαν τον ορισμό ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου την Τετάρτη 16/1/2019, πριν την ψήφιση του προσοντολογίου, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης καθώς και οι μορφές πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος, η ΔΑΚΕ μετέθεσε τη συζήτηση για ορισμό συνέλευσης σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ κωλυσιεργώντας και υπονομεύοντας τον αγώνα, προσθέτοντας ως μάλιστα ως θέμα συζήτησης του ΔΣ το Μακεδονικό!

Δεν πρόκειται απλά για εμπαιγμό. Η ΔΑΚΕ σαμποτάρει συστηματικά και απροκάλυπτα τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του Σωματείου σκοπεύοντας στην απονεύρωσή του και αντιμετωπίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές ως συναδέλφους β’ κατηγορίας ακριβώς όπως κάνουν τόσα χρόνια τώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Η απάντηση οφείλει να είναι συνολική και αποφασιστική.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου να αναλάβει τις ευθύνες του, έστω και την ύστατη στιγμή. Ζητούμε, για πολλοστή φορά, να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση, τονίζουμε ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα ακολουθήσουμε όλους τους συλλογικούς και δημοκρατικούς δρόμους της υπεράσπισης του αγώνα των συναδέλφων για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.”

Μοιράσου το άρθρο: