Καμπανάκι από ΔΕΥΑΧ για νερό – Ζητούν σύσκεψη για φράγμα Κόρης Γεφύρι
8 Ιουλίου 2020
Αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου και Λεπετύμνου από το δήμο Δ. Λέσβου
8 Ιουλίου 2020

Ο πρόεδρος ΔΕΥΑ Λέσβου για Γέρα, έργο Λαγκάδας και βιολογικό Νότιας Πόλης

Μοιράσου το άρθρο:

Για τα σοβαρότατα θέματα υδροδότησης της περιοχής της Γέρας, το μεγάλο έργο της Λαγκάδας που ξεκίνησε αλλά και για τις εξελίξεις στο έργο του βιολογικού της νότιας πόλης που εγκρίνεται η αναμόρφωση της μελέτης  , στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Γιώργος Φλώρος.

Για τη Γέρα

Σοβαρά χρόνια προβλήματα που παραμένουν άλυτα στην περιοχή της Γέρας οδήγησαν τη ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησής στην ευρύτερη περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. «Καταναλώνουμε τα αποθέματα του 2018 αφού φέτος δεν είχαμε βροχές για να ενισχύσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα»  είπε ο κύριος Φλώρος το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται εκεί. Τα τοπικά συμβούλια των χωριών της Γέρας και ιδιαίτερα του Παππάδου έχουν ενημερώσει και την προηγούμενη και την νυν δημοτική αρχή για τις ζημιές στις δεξαμενές και το δίκτυο ύδρευσης, αλλά και για παράνομες παροχές ή κατασπατάληση του νερού σε μπαχτσέδες. Ο κύριος Φλώρος ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά ενώ στο σχεδιασμό της επιχείρησης είναι να αναζητηθούν και νέες πηγές υδροδότησης με νέα γεώτρηση.

Σε παρέμβασή του ο τοπικός σύμβουλος Παππάδου Στρατής Χατζηχρήστος είπε ότι από τον Οκτώβρη ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα αυτά, επανήλθε το τοπικό συμβούλιο το Φλεβάρη ζητώντας ενέργειες ενώ ενημέρωσε το κύριο Φλώρο ότι η κοινότητα Παππαδου προχωρά σε μηνύσεις κατά πάντως υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου και της ΔΕΥΑΛ,  για τα άλυτα προβλήματα που έφερα ν την περιοχή σε αυτή την κατάσταση. Ο κύριος Χατζηχρήστος αναφέρθηκε σε «παράνομες , όπως είπε , παροχές νερού, στις κοινότητες ΡΟΜΑ , που έχουν εγκατασταθεί εκεί» για να πάρει την απάντηση από τον κύριο Φλώρο « μη ζητάτε ευθύνες από τη νυν δημοτική αρχή. Ποιος έδωσε την άδεια να εγκατασταθούν εκεί οι κοινότητες ΡΟΜΑ;   Η ΔΕΥΑΛ αυτή τη στιγμή δεν νομιμοποιείται να κόψει το νερό από κει» . Ωστόσο ο κύριος Φλώρος αναφέρθηκε και σε παράνομες συνδέσεις στην περιοχή για ψηφοθηρικούς λόγους και κάλεσε τοκ κύριο Χατζηχρήστο να καταθέσει λίστα με τις παροχές εκείνες που είτε είναι παράνομες είτε κατασπαταλούν νερό.

Για το έργο της Λαγκάδας

Το μεγάλο και απαραίτητο έργο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες θα εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη , και θα ανοίξει ο δρόμος στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει για τις  παροχές που δικαιούνται οι επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται για τη βιωσιμότητά τους , καθώς θα κλείνουν τμήματα του οδικού δικτύου μπροστά από τις επιχειρήσεις τους και δεν θα υπάρχει πρόσβαση των πελατών τους.

Καλές ήταν οι ειδήσεις για το έργο του βιολογικού νότια της πόλης της Μυτιλήνης καθώς όπως είπε ο κύριος Φλώρος ο μελετητής τον διαβεβαίωσε ότι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της μελέτης και θα αν9οίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου . Βέβαια ο προϋπολογισμός του είναι πέντε εκατομμύρια και με την επικαιροποίηση της μελέτης θα απαιτηθούν άλλα δέκα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτά τα χρήματα θα εξασφαλιστούν καθώς αναγνωρίζεται από όλους η αναγκαιότητα αυτού του έργου.

Ακούστε τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Φλώρου στην ΕΡΤ Αιγαίου:

 

Μοιράσου το άρθρο: