“Ξεκινάμε” με τον Νίκο Χήρα και τους 46 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους
9 Μαΐου 2019
Η κεντρική εκδήλωση της Χριστιάνας Καλογήρου
9 Μαΐου 2019

Παπική αντιπροσωπεία στη Μόρια: “Η Ευρώπη ν’ ανοίξει τις πόρτες της και να φιλοξενήσει πρόσφυγες”

Μοιράσου το άρθρο:

Μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ν’ ανοίξει τις πόρτες της και να φιλοξενήσει πρόσφυγες έστειλε, μέσω υψηλόβαθμης Παπικής Αντιπροσωπείας του Βατικανού που επισκέπτεται τη Λέσβο, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Καρδινάλιος Konrad Krajewski, Almoner, των Παπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι: “Ο Πάπας Φραγκίσκος τρία χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα, θέλει να μιλήσει γι’ αυτό και η φωνή του ν’ ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να υποδεχθεί κόσμο όλη η Ευρώπη. Να ανοίξουν οι πόρτες των Ευρωπαϊκών χωρών στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Καθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες και να τους φιλοξενήσει”.

Η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Βατικανού επισκέφτηκε τον καταυλισμό της Μόριας καθώς και άλλες δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ είχε και επαφές με ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Επικεφαλής της Παπικής αντιπροσωπείας είναι Καρδινάλιος των Παπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων Konrad Krajewski, και ο αρχιεπίσκοπος Λουξεμβούργου Mgr. Jean-Claude Hollerich, Πρόεδρος της Επιτροπής των Διασκέψεων Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Μεθαύριο Σαββάτο, η Παπική αντιπροσωπία θα επισκεφθεί τη Σάμο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: