Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στο Β. Αιγαίο
17 Ιανουαρίου 2021
Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι και στα ΕΛΤΑ της Σάμου
17 Ιανουαρίου 2021

Ελάφια “επισκέφθηκαν” το Δημαρχείο της Λήμνου λόγω του χιονιά – Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο

Μοιράσου το άρθρο:

Από χθες το βράδυ χιονίζει στη Λήμνο και τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα. Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή και συνεχίζεται με μεγάλη ένταση.

Χιόνι στο λιμάνι και δύο ελαφάκια μπροστά στο Δημαρχείο!

Η πυκνή χιονόπτωση ώθησε δύο ελάφια να κατέβουν μια βόλτα από το Δημαρχείο, που το ένιωθαν πλέον σαν το σπίτι τους…

Δείτε το βίντεο του Πάρη Παπαλιά:

Όπως ενημερώνει ο  Έπαρχος Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου Βλαττας Λαμπρινός Άγγελος “η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο από Μύρινα – Λιβαδοχώρι, Ατσική – Δάφνη – Κορνο, Μύρινα – Κάσπακας και Μύρινα – Πλατύ – Θάνος, γίνεται μόνο με αλυσίδες. Όλο το οδικό δίκτυο χρειάζεται προσοχή”.

    

Παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε για τον απεγκλωβισμό ατόμων από οχήματα , για τη μεταφορά ανθρώπων στο Νοσοκομείο αλλά και για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων, που είχαν πέσει στο οδόστρωμα.

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού Παναγιώτης Μπιμπούδης Αντιπύραρχος “η Υπηρεσία μας επενέβη σε διάφορες παροχές βοηθείας: Αναλυτικότερα: Α) Βοηθήσαμε και μεταφέραμε σε ασφαλή σημεία σε (6) έξι περιπτώσεις, άτομα, τα οποία βρισκόταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους. Β) Μεταφέραμε με ασφάλεια ασθενή στο Νοσοκομείο Λήμνου καθώς το ασθενοφόρο που κλήθηκε αρχικά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει την περιοχή. Γ) Μεταφέραμε πολίτες οι οποίοι για πολύ σοβαρούς λόγους (Νοσοκομείο κ.α ) επιβαλλόταν να μετακινηθούν. Δ) Κόψαμε και απομακρύναμε από το οδόστρωμα (10) τουλάχιστον δέντρα και κλαδιά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να μπορέσουν αφενός τα μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αφετέρου να απεγκλωβιστούν οχήματα. Οι κοπές δέντρων συνεχίζονται από τα συνεργεία μας καθώς από το βάρος του χιονιού έχουν σπάσει πολλά δέντρα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρή αιτία”.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου ,“λόγω του φαινομένου “Λέανδρος” και του εκτεταμένου παγετού που έχει προκαλέσει, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και τους καλούμε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες και πάντα σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί για την πανδημία.

Το προσωπικό του Δήμου από τις πρώτες πρωινές ώρες, με χρήση όλων των οχημάτων, ενεργεί για τον εκχιονισμό των βασικών οδικών αρτηριών.

Επίσης ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου ενημερώνει ότι οι δομές του βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι χρήζουν αυτής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας. Το προσωπικό του προγράμματος κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ειδικές και έκτακτες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, όπως ηλικιωμένα μοναχικά άτομα, άτομα με κινητικές δυσκολίες ή οικονομικά ασθενή, προκειμένου να μην είναι απροστάτευτοι απέναντι στις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε περίπτωση ανάγκης το τηλέφωνο του  Πρόεδρου του ΟΚΠΑ κ Παναγιώτη Μουστάκα είναι ανοιχτό 694-5640300″.

Μοιράσου το άρθρο: