Νέο Δ.Σ. στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, παραμένει Πρόεδρος η Ελ. Κανταράκη
14 Οκτωβρίου 2019
Φράγμα Κόρης Γεφύρι: έκφραση πολιτικής βούλησης από υφυπ. Κ. Σκρέκα για ολοκλήρωση έργου
14 Οκτωβρίου 2019

“Αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα θέματα υγείας”- Και το εργατικό κέντρο Λέσβου στην παναιγαιακή ημέρα δράσης

Μοιράσου το άρθρο:

Κινητοποιήσεις σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο , Ικαρία , Κω, Ρόδο και Κάλυμνο θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 15 Οκτωβρίου, από φορείς των νησιών μετά από το κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου , με αιτήματα δωρεάν και δημόσια υγεία με μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ αλλά και αλληλεγγύη και απεγκλωβισμό στους πρόσφυγες που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στα νησιά.

Όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου Σταμάτης Φιλιππής “όλα τα νοσοκομεία και κυρίως της Λήμνου και της Ικαρίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας από την υποστελέχωση ενώ σε Λέσβο Χίο και Σάμο οι δομές υγείας που δεν ενισχύονται αντιμετωπίζουν σοβαρές πιέσεις καθώς καλούνται να ανταποκριθούν και στον προσφυγικό πληθυσμό που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στα χοτ σποτ. Η κινητοποίηση αυτή όλων των νησιών θα είναι η αρχή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με επόμενο βήμα , συντονισμένα να βρεθούμε στην πόρτα του υπουργείου υγείας ή ακόμα και στον πρωθυπουργό και να απαιτήσουμε λύσεις στα προβλήματα αυτά που χρόνια αντιμετωπίζουν τα νησιά. Επιπλέον μετά από αίτημα της ΛΑΣ, την Τετάρτη θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο θα αποτελέσει τόσο τα ζητήματα της υγείας όσο και το προσφυγικό που ταλανίζει πρόσφυγες και ντόπιους.”

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το εργατικό κέντρο της Λέσβο με συγκέντρωση και πικετοφορί8α στις 6:00 το απόγευμα της Τρίτης στην παλετυαία Σαπφούς.

Η ανακόνωση του εργατικού κέντρου : Χαιρετίζουμε την Παναιγαιακή Μέρα Δράσης στις 15 Οκτώβρη για την Υγεία και το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Το ζήτημα της Υγείας είναι θέμα που αφορά την ζωή ολόκληρης της εργατικής τάξης και του λαού. Αφορά τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής έχουμε αντιληφθεί τα ψέματά τους γιατί βιώνουμε τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής τους στην ίδια μας τη ζωή και την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας από την έλλειψη προσωπικού και τη ραγδαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Οι εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης αποδείχτηκαν κοροϊδία κι είναι ήδη ξεκάθαρο ότι κι επί κυβέρνησης ΝΔ θα εξακολουθήσουν τα ίδια και χειρότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι τα πολυδύναμα ιατρεία στην Αγιάσο και στο Μανταμάδο καλύπτονται μόνον από έναν αγροτικό γιατρό!

Διαρκή και οξυμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο Βοστάνειο Νοσοκομείο: Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα, ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η μη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου(στεφανογραφία) και του μαγνητικού τομογράφου. Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και ελλείψεις σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες. Εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας, που αναγκάζονται λόγω των ελλείψεων προσωπικού να δουλεύουν στα ρεπό τους, να κάνουν διπλοβάρδιες για να καλυφθούν οι ανάγκες 24ωρης λειτουργίας του νοσοκομείου. Η κατάσταση εντείνεται με τους χιλιάδες κατατρεγμένους και πολλαπλά επιβαρυμένους πρόσφυγες που ζουν εγκλωβισμένοι στο νησί από την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς τις απαιτούμενες υπηρεσίες Υγείας, μιας και δεν λειτουργεί στελεχωμένη, δημόσια ιατρική δομή μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας.

Καταγγέλλουμε το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης που δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή στην κοινή δράση για την υγεία που διοργανώνεται σε όλο το Αιγαίο. Παρά τις συνεντεύξεις και τις ανακοινώσεις που κάνει ανά καιρούς για τα προβλήματα του νοσοκομείου, ας μας απαντήσει για πoιο λόγο δεν ενώνεται με τους συλλόγους, τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα του Αιγαίου στην δράση αυτή; Πως θα λυθούν τα τόσα οξυμένα προβλήματα αν όχι με την κλιμάκωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων;

Δεν ανεχόμαστε άλλο εμείς, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας να στερούμαστε παροχών, περίθαλψης, πρόσληψης και νοσηλείας επειδή οι κυβερνήσεις την έχουν κάνει ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση-πικετοφορία που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στα πλαίσια της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης, στην Πλ. Σαπφούς την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 6:00 το απόγευμα.

 

Διεκδικούμε:

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Για το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό απαιτούμε: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα, όπως είναι η κατάργηση έκδοσης αριθμού ΑΜΚΑ, η κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου, η δημιουργία κλειστών κέντρων κ.τ.λ. Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Μοιράσου το άρθρο: