Εκτακτη προσέγγιση πλοίου σε Ψαρά- Οινούσσες για τις εκλογές
13 Μαΐου 2019
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 μέχρι τις 15 Ιουνίου
13 Μαΐου 2019

“Κανένας λόγος ανησυχίας” για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού απαντά η Διοίκηση Νοσοκομείου Χίου

(φώτο αρχείου)

Μοιράσου το άρθρο:

«Δεν ευσταθεί κανείς λόγος ανησυχίας» για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου.
Στην απάντηση επισημαίνεται ότι από τη δεκαετία του ’90 έως και το 2015 η Μονάδα λειτουργούσε με έναν μόλις ιατρό, ενώ από εκείνη την περίοδο στελεχώθηκε με ένα επίκουρο. Ενώ από 3 Ιουλίου του 2018 λειτουργεί επίσης με δύο γιατρούς μετά τη στελέχωση από διευθυντή, αφού ο προηγούμενος είχε συνταξιοδοτηθεί. Ετσι καλύπτονται και πάλι οι οργανικές θέσεις, ενώ υπάρχει και ένας γενικός ιατρός σε καθημερινή βάση.
«Πρόσφατα δε το Νοσοκομείο έχει συνεργασία με στρατιωτική ιατρό ειδικότητας νεφρολογίας και γενικά βρίσκεται σε συνεχείς προσπάθειες ενίσχυσης της μονάδας τόσο με ιατρικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο όσο και με νοσηλευτικό προσωπικό», σημειώνεται στο θέμα του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τονίζεται πως «… όσο αφορά τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης δεν υπήρξε κανένα αίτημα αντικατάστασης τους καθώς αυτά λειτουργούν άψογα και με ασφάλεια για τους ασθενείς».

Αναλυτικά η απάντηση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χίου:
«Σχετικά με το δημοσίευμα της προέδρου του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Όσο αφορά το θέμα της στελέχωσης της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού του Γ.Ν.Χίου «Σκυκλίτσειο», με ιατρικό προσωπικό πρέπει να σημειωθεί ότι από την δεκαετία του 90 που άρχισε να λειτουργεί η μονάδα αυτή λειτουργούσε με ένα ιατρό έως το 2015 που στελεχώθηκε με έναν επιπλέον επικουρικό ιατρό και έτσι η μονάδα για περίπου ένα έτος ήταν στελεχωμένη με 2 ιατρούς καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος Διευθυντής της μονάδας. Από τις 3 Ιουλίου 2018 η μονάδα στελεχώθηκε επιπλέον με ένα ιατρό Διευθυντή, όπου και καλύφθηκαν οι οργανικές θέσεις και υπάρχει και ένας γενικός ιατρός σε καθημερινή βάση.
Η διοίκηση προσπαθεί για την στελέχωση της με ιατρικό προσωπικό τόσο με αιτήματα για πρόσληψη τακτικού ιατρού όσο και με αιτήματα με πρόσληψη επικουρικού ιατρού , πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι θέσεις που ζητούνται κατά καιρούς δεν τυγχάνουν κάλυψης λόγο έλλειψης ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους προς πρόσληψη ιατρούς οι οποίοι προτιμούν Νοσοκομεία της πρωτεύουσας και λοιπών μεγάλων πόλεων της χώρας . Πρόσφατα δε το Νοσοκομείο έχει συνεργασία με στρατιωτική ιατρό ειδικότητας νεφρολογίας και γενικά βρίσκεται σε συνεχείς προσπάθειες ενίσχυσης της μονάδας τόσο με ιατρικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο όσο και με νοσηλευτικό προσωπικό .Υπάρχει η διάθεση από το Υπουργείο Υγείας η στελέχωση σε προσωπικό και πρόσφατα έχουμε αποστείλει αίτημά μας που ζητάμε έγκριση για πολλές ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Όσο αφορά τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης δεν υπήρξε κανένα αίτημα αντικατάστασης τους καθώς αυτά λειτουργούν άψογα και με ασφάλεια για τους ασθενείς, όπως μας διαβεβαίωσε η βιοϊατρική υπηρεσία, και έχουμε 3 μηχανήματα από το 2003, 5 από το 2002, 2 από το 2007, 2 από το 2018 καθώς και 4 μηχανήματα του 2012.
Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου όπου έχουμε άριστη συνεργασία και από κοινού επιλύουμε τα όποια θέματα προκύπτουν άμεσα και αποτελεσματικά και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους που εξυπηρετεί το ανωτέρω δημοσίευμα
Εκ μέρους της Διοίκησης θέλω να ενημερώσω τους πολίτες παρόχους υγείας ότι δεν ευσταθεί κανείς λόγος ανησυχίας. Με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες της Χίου και των φιλοξενούμενων του νησιού μας σας διαβεβαιώνουμε πως καθημερινά δίνουμε αγώνα για την υγεία.

Εκ της Διοικήσεως».

Μοιράσου το άρθρο: