Δεν πέρασε η πρόταση να “κλείσει” η πλατεία Σαπφούς για πολιτικές συγκεντρώσεις
21 Μαΐου 2020
Στην υπηρεσία του πολίτη ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου Δυτικής Λέσβου
21 Μαΐου 2020

“Περισσότεροι τώρα είναι οι ξενοδόχοι που σκέφτονται να μην ανοίξουν μετα τις εξαγγελίες”

Μοιράσου το άρθρο:

Αν και έγιναν καποια σοβαρά βήματα ωστόσο, άτολμη χαρακτήρισε την κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και του τουρισμού που ανακοινώθηκαν χθες, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Δημήτρης Βατής. Ο κλάδος του τουρισμού χρειαζόταν πιο γενναία στήριξη για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να ανοίξουν στο υπόλοιπο της σεζόν είπε και συμπλήρωσε “Δεν χρειαζόμαστε δάνεια αλλά μια επιδότηση για τη λειτουργία μας που η κυβέρνηση το ζήτησε για λογαριασμό της από την ΕΕ αλλά δεν το έκανε για μας. Πιστεύω ότι περισσότεροι τώρα συνάδελφοι θα σκεφτούν να μην ανοίξουν αν δεν γίνει κάτι περισσότερο”.

Σύμφωνα με τον κύριο Βατή χρειάζονταν περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μεγαλύτερη φορολογική ανακούφιση και επιδότηση ρευστότητας για να γίνει επανεκκίνηση του τουρισμού.

Κάλεσε τους νησιώτες φέτος να στηρίξουν τα διπλανά τους νησιά και η τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθήσει στην ενδονησιωτική προβολή αλλά και βοηθήσουν στους δικούς τους τομείς, να περάσει καλά ο επισκέπτης στα νησιά . Από αύριο η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ξεκινά επαφές με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ακολούθως με τον δήμαρχο Μυτιλήνης και την επόμενη εβδομάδα με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου όπου θα συζητηθούν οι τρόποι που η Τοπική Αυτοδιοίκησης μπορεί να συνδράμει στον τομέα του τουρισμού .

Ακούστε τί μας είπε ο Δημήτρης Βατης:

 

 

Μοιράσου το άρθρο: