Επιτάχυνση ενεργειών για νέα κλειστή – ελεγχόμενη δομή στη Χίο
12 Ιανουαρίου 2021
Δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης ζητά η “Πυξίδα”
12 Ιανουαρίου 2021

Σήμερα το πρωί οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης (video – εικόνες)

Μοιράσου το άρθρο:

Με το σήμα της νίκης υποδέχθηκαν τα εμβόλια οι υγειονομικοί της Λέσβου και ξεκίνησαν, νωρίς το πρωί, οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μια σημαντική μέρα, όπως την χαρακτήρισε ο Διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, που εμβολιάστηκε από τους πρώτους, μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, Χαράλαμπο Ανιτσάκη.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερίας μας» ήταν η πρώτη δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργου Καμπούρη, μετά τον εμβολιασμό του. «Για το νησί μας σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα και σταδιακά θα ανακτάμε όλα όσα χάσαμε τον τελευταίο χρόνο. Στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο εμβολιαστικές γραμμές, όπου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν μόνο οι υγειονομικοί.»

Με το σήμα της νίκης και στέλνοντας το δικό του μήνυμα εμβολιάστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, Χαράλαμπο Ανιτσάκη, όπου μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, βλέπω τους συναδέλφους που έχουν μια χαρά στο πρόσωπο τους και ήδη μου ήρθε το ραντεβού για την δεύτερη δόση που θα κάνω στις 2 Φεβρουαρίου. Νιώθω ότι είναι η αρχή του τέλους της μάχης που δίνουμε κατά του κορονοϊού».

Η υπεύθυνη του Εμβολιαστικού Κέντρου του νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευριδίκη Λουκίδου μίλησε στην ΕΡΤ για το πρόγραμμα των εμβολιασμών: «Από σήμερα μπήκε στη μάχη του εμβολιασμού και το νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να εμβολιάσει το προσωπικό του νοσοκομείου, των πέντε Κέντρων Υγείας του νησιού, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και των στρατιωτικών γιατρών που υπηρετούν στο νησί. Είναι ήδη προγραμματισμένα ραντεβού για πάνω από 450 άτομα υγειονομικό προσωπικό και ακολουθεί ο πληθυσμός».

Ο γιατρός στο Εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Στούμπος, δήλωσε: «Βάλαμε μπροστά το πρόγραμμα «Ελευθερία» για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πρέπει να το αποφασίσουν όλοι και να εμβολιαστούν. Είναι ο μόνος δρόμος για να επανέλθουμε στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πανδημία. Είναι ένα βήμα για να κερδίσουμε την ελευθερίας μας».

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν εμβολιαστεί 215 υγειονομικοί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Λέσβου, ενώ από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Μοιράσου το άρθρο: