Ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στο Κ.Υ.Τ στη Ζερβού
24 Ιουνίου 2020
Επιχορήγηση Δήμου Χίου €2,3 εκ. για εξόφληση οφειλών
24 Ιουνίου 2020

Στις 3 Ιουλίου το πρώτο τσάρτερ στη Λέσβο και μετά ουδέν

Μοιράσου το άρθρο:

Την επόμενη Παρασκευή 3 Ιουλίου περιμένει η Λέσβος την πρώτη πτήση τσάρτερ χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει προγραμματισμός για το αν θα υπάρχει συνέχεια. Η πτήση της εταιρίας Sunweb,  με 60 επιβάτες από την Ολλανδία είναι μάλλον δοκιμαστική με στάσεις και σε άλλα νησιά , καθώς ακόμα και σήμερα τα πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνουν το καλοκαίρι.

Η Ολλανδία ήταν πάντα μεγάλη αγορά για τη Λέσβο και η TUI Ολλανδίας, μεταθέτει για μετά τις 17 Ιουλίου τον όποιο προγραμματισμό της για το νησί , χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Οι άλλες δύο μεγάλες αγορές για τη Λέσβο Αγγλία και Βέλγιο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κορωνοϊό.

Με κρατήσεις και πληρότητες που είναι κατά πολύ κάτω από τα επίπεδα επιβίωσης των επιχειρήσεων, δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα ποια και πόσα ξενοδοχεία θα ανοίξουν για φέτος. Από τα 110 ξενοδοχεία της Λέσβου τουλάχιστον πέντε σε Μυτιλήνη, Μόλυβο Καλλονή και Ερεσσό , δεν θα λειτουργήσουν φέτος.

«Πρέπει να ανοίξουμε είναι λάθος να μην ανοίξουμε, τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Δημήτρης Βατής, όμως τα προβλήματα είναι πολλά και η στήριξη και η βοήθεια που πρέπει να δοθεί είναι σε όλα τα επίπεδα και οικονομικά, και οργανωτικά».

Ο κύριος Βατής κατέθεσε τους προβληματισμούς του για τις δυσκολίες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα Συν-εργασία δεν ευνοεί ούτε τους ξενοδόχους ούτε τους εργαζόμενους και θα έπρεπε η οικονομική αυτή βοήθεια να δίνεται στους εργοδότες οι οποίοι να έχουν την υποχρέωση να προσλάβουν όλους τους εργαζόμενους τους με πλήρες ωράριο και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα , μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής που δραστηριοποιείται στη σύνδεση της Λέσβου με λιμάνια της Τουρκίας, εκτιμά ότι η αγορά θα ανοίξει στις   15 Ιουλίου ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί από τους Τούρκους επισκέπτες που πέρυσι έφτασαν στους 50.000.

«Θέλουμε τον τουρισμό από την Τουρκία, ωστόσο το άνοιγμα αυτό θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και οπωσδήποτε με υγειονομικούς ελέγχους στο λιμάνι για όλους τους επισκέπτες» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, όπως το θέμα περιπλέκεται αφού και πολλοί Μυτιληνιοί επισκέπτονται τη γείτονα για μονοήμερες εκδρομές.

Τέλος ο κύριος Βατής αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό από  τον οποίο φέτος αναμένουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και προανήγγειλε εκπτωτικά πακέτα που θα ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις με προσφορές τόσο για τις διανυκτερεύσεις όσο και στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ή σε όσες άλλες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν, υπάρχει συνεργασία σε αυτό και με το Επιμελητήριο. Όπως εξήγησε ξενοδόχοι θα προσφέρουν μια δωρεάν διανυκτέρευση στις 4 ή 2 στις 8 αλλά και 15% έκπτωση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, παραδέχτηκε ωστόσο ότι έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί ήδη.

 

Μοιράσου το άρθρο: