38 μονάδες ζωής από τη σχολή ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μυτιλήνης
29 Νοεμβρίου 2019
Εξελίξεις για το σημαντικό έργο για τη συγκράτηση της διάβρωσης της παραλίας της Ερεσού
29 Νοεμβρίου 2019

Συλλαλητήριο αγροτών για τις εξευτελιστικές τιμές στο λάδι και το γάλα

Μοιράσου το άρθρο:

Παναγροτικό Παλλεσβιακό συλλαλητήριο αποφάσισαν  οι αγρότες για την Τρίτη 10 Δεκέμβρη στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στη πλατεία του ΙΚΑ στις 11:00 το πρωί, για τις εξευτελιστικές τιμές σε λάδι – γάλα – κρέας, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις ασφαλιστικές εισφορές και την πλήρη έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες να αντιδράσουν οι ίδιοι για την κατάσταση και τα αδιέξοδα που τους οδηγούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τη βάρβαρη και αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν στις πλάτες της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς,

Εν τω μεταξύ σήμερα σε σύσκεψη με θέμα «Υφιστάμενη κατάσταση της ελαιοκομίας στη Λέσβο» καλεί σήμερα η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου – Λήμνου στις  18.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου:

“Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Νοέμβρη, που πήραν μέρος τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας και των αγροτικών συλλόγων του νησιού, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για Παναγροτικό Παλλεσβιακό συλλαλητήριο.

Μετά τα αδιέξοδα που μας οδηγούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τη βάρβαρη και αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν στις πλάτες της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς, η παντελής έλλειψη στήριξης αυτών που πραγματικά μοχθούν για να παράγουν, αφήνοντας τους μεγαλοεμπόρους και τα μονοπώλια να λυμαίνονται τον ιδρώτα τους, παίρνοντας τα προϊόντα σε τιμές, τις περισσότερες φορές κάτω του κόστους παραγωγής για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οδηγώντας τους στον αφανισμό, πήραμε την απόφαση αγρότες και κτηνοτρόφοι για ξεσηκωμό.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό – μαχητικό παρόν στο Παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Τρίτη 10 Δεκέμβρη στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στη πλατεία του ΙΚΑ στις 11:00 το πρωί.

Να μη λείψει κανείς μας αν θέλουμε να συνεχίσουμε τις αγροτικές δραστηριότητες μας και να μην αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε κοπάδια και χωράφια. Για να μη χάσουμε την ίδια τη ζωή μας.

Κύρια αιτήματα: οι εξευτελιστικές τιμές σε λάδι – γάλα – κρέας, το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι ασφαλιστικές εισφορές και η πλήρης έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.”

Μοιράσου το άρθρο: