Αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου και Λεπετύμνου από το δήμο Δ. Λέσβου
8 Ιουλίου 2020
Καθιστική διαμαρτυρία Σύριων προσφύγων στη Χίο
9 Ιουλίου 2020

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Στη Μυτιλήνη,  συλλαλητήριο διοργανώνει στις 7:00 το απόγευμα το εργατικό κέντρο Λέσβου. Έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν, το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και κομματικοί σχηματισμοί.«Παρά τις διορθώσεις η βάση του νομοσχεδίου  παραμένει η απαγόρευση και ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων» τονίζουν οι φορείς και τα σωματεία που διοργανώνουν συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα, ημέρα ψήφισης στη Βουλή , του νομοσχεδίου που αφορά τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις.

Στο κάλεσμά του στην σημερινή κινητοποίηση το εργατικό κέντρο Λέσβου μεταξύ άλλων τονίζει ότι «Θέλουν να κλείσουν τα στόματα των εργαζομένων για τις συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας και τα κουτσουρεμένα μεροκάματα, οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενάντια στα χαράτσια, τη φοροληστεία, που φτωχοποιούν περαιτέρω τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής».

Στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου θα συμμετέχει το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καθώς και σωματεία.   Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ν.Ε Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ότι «ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου δεν είναι οι δημοκρατικές ελευθερίες, όπως θέλει να μας πείσει η Κυβέρνηση. Είναι οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η περιστολή της δημοκρατίας!»

 

 

Μοιράσου το άρθρο: