Παρέμβαση Σ.Κύτελη στον Λ.Αυγενάκη για τον Αιολικό
6 Σεπτεμβρίου 2019
Γιορτή από το Αναγνωστήριο στο λόφο Καστέλι
7 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση Γ.Κουμουτσάκου-Χ.Στυλιανίδη για προσφυγικό-μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Έγινε εκτενής ανασκόπηση της κατάστασης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας του 2016 και η τήρηση της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η Ελλάδα αναμένει τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με την κα. Von der Leyen, θέτει ψηλά στις προτεραιότητές της το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη βάση αυτή, και αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την κατάσταση που αντιμετωπίζει. Θα καταθέσει, επίσης, σκέψεις και προτάσεις στο πλαίσιο της αρχής της υπευθυνότητας, αναμένοντας, στη συνέχεια, τη στήριξη της ΕΕ, στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης και της δικαιότερης κατανομής των βαρών. Των βαρών που η Ελλάδα επωμίζεται ως προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιράσου το άρθρο: