Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Ν.Δ στο νομό Σάμου
18 Ιουνίου 2019
Δε δεσμεύτηκε για την αλλαγή της απόφασης ωστόσο θα επανεξετάσει το θέμα της συρρίκνωσης του Μουσικού
18 Ιουνίου 2019

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Καλώντας τους κατοίκους της Λέσβου να συγκρίνουν την εποχή πριν από το 2015 και σήμερα τόσο στο κοινωνικό κράτος και στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών όσο και στις προσφερόμενες  υπηρεσίες στους πολίτες ,  παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη,  ο Συντονιστής του κόμματος Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Εχοντας δίπλα του τους υποψήφιους βουλευτές Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού, Γιώργο Πάλλη και Γιάννη Μπουρνού ( 5ος υποψήφιος ο Γιώργος Κότσαλης που βρίσκεται στη Λήμνο) ο κύριος Λαμπρόπουλος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “όχι μόνο για το παρελθόν , αλλά για το μέλλον”.

Όπως είπε ο κ Λαμπρόπουλος ” Τώρα πια ο κάθε ένας και η κάθε μια μπορεί να συγκρίνει: Πότε ήταν καλύτερα για αυτόν και το νησί; Πριν τον Γενάρη του 2015, με την μνημονιακή διαχείριση της κρίσης ή τώρα; Ο κάθε ένας και η κάθε μια, πρέπει να αποφασίσει.  Αν ανήκει σε μια από τις περίπου 2500 οικογένειες που είχαν περάσει το κατώφλι και ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, πότε ήταν καλύτερα; Πάνω από 7000 άτομα είναι σήμερα στο ΚΕΑ, εδώ στο νησί. Που έχουν εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης, έστω και στο κατώτατο, αλλά το έχουν εξασφαλίσει

Να συγκρίνει, πότε ένοιωθε ποιο ασφαλής σχετικά με την υγεία του. Πριν από το 2015, όταν το νοσοκομείο κατέρρεε, όταν τα ΚΥ υπολειτουργούσαν, όταν το ΕΚΑΒ ήταν υποστελεχωμένο; Που αν ήταν ένας από τους 2500 ανασφάλιστους, δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο; Η τώρα;

Να συγκρίνει, πότε ήταν καλύτερα για το σχολείο των παιδιών του. Πριν το 2015, που τα σχολεία έκλειναν, δεν υπήρχαν καθηγητές, απολύονταν, δεν υπήρχαν βιβλία ή τώρα; Που δεν μπορούσε να στείλει το παιδί του, στον παιδικό σταθμό;

Ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο επιχειρηματίας των 15000 – 20000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να αποφασίσει: Πότε ήταν καλύτερα; Όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τον ΟΑΕΕ και την εφορία, όταν για τα χρέη του, κινδύνευε να πάει φυλακή; Η τώρα, που μπήκε στις 100 δόσεις, που μπαίνει στις 120 δόσεις, που πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές και λιγότερους φόρους;

Ο αγρότης θα πρέπει να αποφασίσει; Πότε ήταν καλύτερα; Όταν δεν ήξερε πότε θα πάρει τις επιδοτήσεις, όταν ήταν να τον φορολογήσουν σαν επιχειρηματία, όταν πάθαινε μια ζημιά και δεν ήξερε πότε θα αποζημιωθεί ή τώρα, που παίρνει στην ώρα του τις επιδοτήσεις, έχει αφορολόγητο και ξέρει ότι αν πάθει ζημιά θα αποζημιωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο;

Ο άνεργος θα πρέπει να αποφασίσει: Πότε ήταν καλύτερα για αυτόν; Όταν δεν είχε καμιά ελπίδα να βρει δουλειά; Η τώρα, που έστω και με την κοινωφελή εργασία, με τα προγράμματα για τους νέους επιστήμονες, αλλά και τις άλλες παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ, μπορεί να έχει μια απασχόληση μέχρι να περάσουν τα δύσκολα της κρίσης  Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να συγκρίνει και να αποφασίσει: Πότε ένοιωθε πιο προστατευμένος απέναντί στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Ήταν ευχαριστημένος με τον μισθό που το έκοψαν, με τον υποκατώτο μισθό αν ήταν νέος, με όλα αυτά δηλαδή που κατάργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολίτες του νησιού μας, έχουν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν:  Πότε ήταν η περίοδος τις τελευταίες δεκαετίες, που έγιναν τόσες σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στο νησί;

Μιλάμε για μεγάλης εμβέλειας παρεμβάσεις, όπως είναι το μεταφορικό ισοδύναμο, το ειδικό αναπτυξιακό, ο διπλασιασμός των πόρων του ΠΕΠ, ο τριπλασιασμός των πόρων από το ΠΔΕ στην περιφέρεια, αλλά και έργα όπως το λιμάνι στο Σιγρι, το ξεκόλλημα της νότιας Παράκαμψης, ο βιολογικός της νότιας πόλης, οι έκτακτες επιχορηγήσεις για τις φυσικές καταστροφές, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από αυτά”

 

Οι υποψήφιοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία

 

Βασιλική Ανδρεαδέλλη

Η Βασιλική Ανδρεαδέλλη γεννήθηκε το 1961 στη Μυτιλήνη της Λέσβου όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Μουσικής και Κοινωνιολόγο Εύρη Καλογρίδη και είναι μητέρα της Αθηνάς και του Δημήτρη.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ». Αποφοίτησε από την «ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΣΠΑΙΤΕ)» στο Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, ΕΠΠΑΙΚ. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Το 1984 ξεκίνησε να εργάζεται στο Νοσοκομείο παίδων Αγ. Σοφία ως διπλωματούχος νοσηλεύτρια και από το 1985 στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Από το 1995 έως και το 1999 συμμετείχε στην επιτροπή ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης, όντας και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου.

Έχει υπάρξει υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας των ΑΜΕΑ, την ανακύκλωση, την Πρωτοβάθμια – Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα, την καταπολέμηση του αποκλεισμού για ανέργους νησιωτικών και ορεινών αποκλεισμένων περιοχών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ και σήμερα είναι Πρόεδρος της.

Είναι Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ζώντας μόνιμα στην Μυτιλήνη δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών έργων και προγραμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Λέσβο.

Ζερβού Μαρία

Γεννήθηκε στον Μανταμάδο όπου έζησε τα μαθητικά της χρόνια. Είναι κόρη του επί σειρά τετραετιών Προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Σταύρου Ζερβού.

Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στην Αθήνα και επέστρεψε και κατοικεί στη Μυτιλήνη από το 1976.

Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Τεντόμα με τον οποίο απόκτησε δύο κόρες.

Εργάστηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Διατέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας και πρόεδρος του ενιαίου τότε Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, θέση που τότε θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά.

Επίσης υπήρξε αιρετό μέλος του υπηρεσιακού Συμβουλίου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τρεις συνεχείς θητείες και μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Κοινωνικών Λειτουργών Λέσβου.

Έχει αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση και υπήρξε:

  • Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  • Υπεύθυνη της Επιτροπής Ενάντια στα Ναρκωτικά επί δημαρχίας Στρατή Πάλλη.
  • Μέλος του Οργανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Μυτιλήνης.
  • Γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων επί σειρά ετών.
  • Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑΜΕΑ «Κυψέλη» και μέλος του πρώτου Δ.Σ. του συλλόγου.
  • Ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Κίνησης Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο.

Σήμερα είναι συνταξιούχος και τα τελευταία 30 χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό.

 

Κότσαλης Γιώργος

Γεννήθηκε το 1951 στη Λήμνο, όπου και ολοκλήρωσε τη Στοιχειώδη και Μέση Eκπαίδευση. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Εχει υπηρετήσει με το βαθμό του Διευθυντή στο Νοσοκομείο Αγία Ολγα ( ΕΣΥ). Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Αγία Όλγα.

Από μικρός εντάχθηκε στην Αριστερά και τα κινήματα. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα(Νομική, Πολυτεχνείο).Οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και τον Σύριζα.

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 1977 και του Σύριζα το 2004 και 2012. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Μυριναίων Αθήνας, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αθήνας. Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου “Ανεμόεσσα” . Παντρεμένος. Πατέρας δύο παιδιών.

 

Μπουρνούς Γιάννης

Είναι 39 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.

Πήγε σχολείο στην Πρότυπη Παιδαγωγική Ακαδημία, το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών. Αργότερα απασχολήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικής πολιτικής.

Ως σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (EAPC).

Είναι μέλος του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Νομού Λέσβου και συμμετέχει στο κίνημα για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Το 2013-2014 ήταν μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Εντάχθηκε στην Αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1998, αγωνιζόμενος για μια καλύτερη δημόσια δωρεάν παιδεία και για ένα δικαιότερο κόσμο.

Από το 2008 εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή αρχικά του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (2010-2016). Συμμετείχε στους αγώνες κατά της λιτότητας, για την έξοδο της πατρίδας μας από τα μνημόνια.                 Την περίοδο 2015-2018 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων.

Στις εθνικές εκλογές του 2007, του 2009 και του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου.

Τον Μάιο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας του εμπιστεύθηκε τον κρίσιμο ρόλο του Προϊσταμένου  Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Είναι παντρεμένος με την Δρ.Οικονομολόγο, Πινάρ Τσακίρογλου και σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.

 

Πάλλης Γιώργος

Ο Γιώργος Πάλλης γεννήθηκε το 1979 στη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Από το 2004 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως φαρμακοποιός διατηρεί φαρμακείο στη Μυτιλήνη.

Πάνω μια δεκαετία έχει πρωτοστατήσει σε Κοινωνικά Κινήματα υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και προστασίας του Περιβάλλοντος.

Από το 2008 εκλέγεται ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας». Υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2010-2014 ενώ επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014. Υπηρέτησε ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΛ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Λέσβου.

Κοινοβουλευτικό Έργο

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 συμμετέχει:

Ενώ έχει συμμετάσχει στα ακόλουθα διεθνή φόρα:

  • Ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Ν.Α. Ευρώπης (Parliamentary Assembly of South-East European Cooperation Process – SEECP PA)
  • Στην Διακοινοβουλευτική συνδιάσκεψη «Μεταμοσρφώνοντας τα Δυτικά Βαλκάνια: Η κοινοβουλευτική διάσταση στο μέλλον της διαδικασίας προσχώρησης στην ΕΕ»
  • Σε επίσκεψη στην Ελβετία για ενημέρωση διεθνούς αντιπροσωπίας για την υπόθεση Novartis.
  • Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση, συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μοιράσου το άρθρο: