Σεισμός 5 Ρίχτερ στην δυτική Τουρκία-Αισθητός και στη Λέσβο
18 Φεβρουαρίου 2020
Ένοχος κρίθηκε και στο εφετείο ο καθηγητής από τον Μαραθόκαμπο για σεξιστικά σχόλια σε μαθητές
19 Φεβρουαρίου 2020

Τρεις συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Στην πλατεία Σαπφούς συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ του εργατικού κέντρου και των σωματείων του . Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Θοδωρής Ασλανίδης όπου περιέγραψε πως θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερα τη ζωή εργαζόμενων και συνταξιούχων το νέο ασφαλιστικό ενώ χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι σωματείων , των φοιτητών και της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε πορεία στην αγορά της πόλης και δια μέσου της Επάνω Σκάλας κατευθύνθηκαν στη ΓΓ Αιγαίου, όπου τους περίμεναν παρατεταγμένα τα ΜΑΤ στην είσοδο του κτιρίου .

Οι αγρότες με τα οχήματά τους έδωσαν ραντεβού στο ύψος της ΔΕΗ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Δημήτρης Καραγιάννης μίλησε για την πρακτική των κατώτερων εγγυημένων προϊόντων που εφάρμοσαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες  ενώ η κυβέρνηση αρνείται να το εφαρμόσει. Αναφέρθηκε και στην επίταξη της αγροτικής περιοχής Καβακλί του Μανταμάδου για τη δημιουργία φυλακής προσφύγων και εξέφρασε την αντίθεση των αγροτών και στην επίταξη και στη δημιουργία χοτ σποτ.

  

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών από την Βόρεια παράκαμψη , διέσχισαν την πόλη και κατευθύνθηκαν και εκείνοι στη ΓΓ Αιγαίου όπου ενώθηκαν με την συγκέντρωση των εργαζομένων. Παρέμειναν για περίπου μια ώρα στο σημείο , κρατώντας κλειστό το δρόμο.

Παρέδωσαν τα ψηφίσματα με τα αιτήματά τους στον Διευθυντή Παύλο Μιχαλακέλλη και κατήγγειλαν Τη ΓΓ κ. Καλογήρου που για ακόμα μια φορά απουσίαζε και δε δέχτηκε τους αγρότες.

Μια τρίτη συγκέντρωση , της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά Λύκεια.

Σήμερα απεργία πραγματοποίσαν και οι δικαστικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για δεύτερη εβδομάδα ζητώντας ενίσχυση με προσωπικό τις δικαστικές υπηρεσίες της Μυτιλήνης .

Μοιράσου το άρθρο: