Απεργία σήμερα στην Ικαρία με δύο συγκεντρώσεις σε Εύδηλο και Άγιο Κήρυκο.
17 Μαΐου 2017
Τα λείψανα αγνοούμενου της Κυπριακής τραγωδίας επιστρέφουν στη Λέσβο
17 Μαΐου 2017

Απεργία με διπλή συγκέντρωση και στη Χίο

Μοιράσου το άρθρο:

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν οι συνδικαλιστικοί φορείς της Χίου.
Οι δύο δευτεροβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς του νομού, Εργατικό Κέντρο Χίου και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν μάλιστα σε μια απόσταση περίπου 200 μέτρων μεταξύ τους.
Το Εργατικό Κέντρο, μαζί η ΕΛΜΕ Χίου, το Σωματείο Εργαζόμενων στους Δήμους, η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ναυτικών και άλλα δίνουν ραντεβού στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.
Ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο ΣΔύλλοογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο ΣΕΣΝΟΧ, το νεοσύστατο σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ και ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ δίνουν ραντεβού την ίδια ώρα στην είσοδο της Απλωταριάς· υποστηριζόμενοι επίσης από το ΠΑΜΕ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
«Μετά από εφτά χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, έρχεται το 4ο μνημόνιο, με ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, που απειλεί με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προχωρώντας σε πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνει τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργεί κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας και εντείνει την ύφεση και τα αδιέξοδα.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος.», τονίζει το ΕΚΧ.
ΝΟΜΑΡΧΑΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
«Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς».», καταλήγει η ανακοίνωση από πλευράς ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Μοιράσου το άρθρο: