Απεργία κατά του νέου ασφαλιστικού
3 Δεκεμβρίου 2015
Πρόσφυγες επιβεβαιώνουν ναυάγιο σκάφους κοντά στον Τσεσμέ
3 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Χίο, με έμφαση στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Μοιράσου το άρθρο:

Με μεγάλο ζητούμενο το ασφαλιστικό σύστημα πραγματοποιείται η γενική 24ώρη απεργία και στη Χίο, με 3 συγκεντρώσεις.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα Α΄ βάθμια Σωματεία του Δημοσίου Τομέα και όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.

Μισή ώρα μετά, και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί είναι το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Χίου στα Σωματεία μέλη του, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους του νησιού, να δώσουν δυναμικό παρόν και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Τέλος στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στα πλαίσια των σχετικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δρώμενα με μαθητές των Σχολείων (αθλητικά, χορευτικά, περίπατος στην πόλη)

Στη συγκέντρωση θα λάβει μέρος και το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Ίωνες»

Την ίδια ημέρα θα γίνει προβολή της ταινίας «Η θάλασσα μέσα μου» του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (και ΟΧΙ στο Ομήρειο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί λόγω της απεργίας των εργαζόμενων) στις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Θα προηγηθεί μια ταινία – ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Ανάπηρη πόλη» του κ. Κουτλή.

Μοιράσου το άρθρο: