Νοσοκομείο Χίου: για επίσκεψη Γ. Μουζάλα
1 Ιουλίου 2016
Θετική αξιολόγηση για διατήρηση της Λέσβου ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO
1 Ιουλίου 2016

Αποσύρθηκε η τροπολογία για νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου- καταγγελία βουλευτή Ν. Μηταράκη

Μοιράσου το άρθρο:

Στην απόσυρση της τροπολογίας που αφορούσε τη νομιμοποίηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, και είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, προχώρησε η Κυβέρνηση δια του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, παρά το γεγονός ότι αρχικά  είχε ψηφιστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το γεγονός καταγγέλλει ο κ. Μηταράκης λέγοντας μάλιστα ότι «αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση, η κυβέρνηση απέσυρε τελικά την τροπολογία».

Mitarakis_Notis_2016-05-23 (5)

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου « η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Μηταράκη ο οποίος  απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Γιώργο Σταθάκη του επεσήμανε ότι η αυτή η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή κατόπιν διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία της Χίου, τον Δήμο, και την Περιφέρεια και ότι αν δεν πραγματοποιηθεί και τον επόμενο χρόνο το έθιμο του ρουκετοπόλεμου τότε η ευθύνη θα έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο”.

“…Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε και την οικονομική ζημιά που προκαλεί στο νησί η μη διεξαγωγή του εθίμου και ότι η Χίος πληρώνει ήδη πολύ ακριβά το προσφυγικό καθώς έχει καταγραφεί μείωση 60% στις αφίξεις ξένων τουριστών.

Παρά τις επισημάνσεις του κ. Μηταράκη και τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Δένδια,  ο Υπουργός Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Γιώργος Σταθάκης επέμεινε στην απόφαση του και αναίρεσε χωρίς άλλες εξηγήσεις την  απόφαση που είχε λάβει πριν από λίγες ημέρες ο συνάδελφος του Υπουργός Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παν. Κουρουμπλής με την οποία εντάχθηκε η τροπολογία του κ. Μηταράκη στο υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής».

 

Μοιράσου το άρθρο: